4. Obtinerea Solutiilor

“Un nou tip de gândire este esențială în cazul în care omenirea este de a supraviețui și pentru a muta spre niveluri mai ridicate.” – Albert Einstein [43]

O atenție centrală inerentă de a perspectivei TZM privind schimbările societale pentru o mai bună înțelegere ceea ce privește “progresul” în sine. Nu par să fie două unghiuri de bază să ia în considerare atunci când vine vorba de progres personal sau social: Potential Manifestarea și rezolvarea problemei.

Potential de & Rezoluție

Manifestarea este pur și simplu Potential de îmbunătățire a unei condiții care nu a fost luată în considerare înainte de a fi într-o stare problematică. Un exemplu ar fi capacitatea de a îmbunătăți performanțele atletice umană într-un anumit domeniu prin tehnici specifice de consolidare, dieta si rafinare și alte mijloace care nu au fost pur și simplu cunoscute înainte.

Rezoluția problemă, pe de altă parte, este depășirea unei probleme care a recunoscut în prezent, consecințe negative și / sau limitări pentru o afacere dat. Un exemplu general ar fi descoperirea unui tratament medical pentru o boală existentă, astfel încât a spus debilitante boli nu mai reprezintă un rău.

Cu toate acestea, luate în vedere de ansamblu, nu există o suprapunere distincte, cu aceste două noțiuni atunci când natura dezvoltării cunoașterii este luată în considerare. De exemplu, o “imbunatatire” a dat o condiție, o practică pe care apoi devine normalizat și comune în cultura, poate fi, de asemenea potențial parte dintr-o “problemă”, în același context, care necesită soluționare, în cazul în care noi informații cu privire la ineficiența acestuia este găsit sau noi progrese face caducă în comparație.

De exemplu, transportul aerian uman, care este destul de nou în societate, eficiența transportului extins foarte mult, la cererea acestuia. Cu toate acestea, în ce moment vor fi moderne de transport aerian văzut mai mult ca o “problemă” datorită ineficienței sale inerente in comparatie cu o altă metodă [44] Deci, eficiența este relativă, în acest sens, deoarece numai atunci când există o expansiune a cunoașterii că ceea ce a fost odată considerate “cel mai bun” abordare devine “inferiori”.

Acest punct aparent abstract este adus pentru a comunica simplul fapt că fiecare practică unică considerăm normală astăzi a construit-o în ea ineficiența inevitabil, care, la noile evoluții în domeniul științei și tehnologiei, va produce probabil o “problemă” la un moment dat în viitor în comparație cu noi, potentiale emergente. Aceasta este natura schimbării și în cazul în care modelele științifice ale istoriei reflectă nimic, este că cunoștințele și aplicațiile sale continuă să evolueze și să îmbunătățească, în general vorbind.

Deci, înapoi la problemele aparent distincte de manifestare a potențialului & problema cu rezolutia, se poate deduce că, prin urmare, toate rezoluțiile probleme sunt, de asemenea, acte de potențial se manifestă și vice-versa.

Acest lucru înseamnă, de asemenea că instrumentele reale utilizate de societate pentru un anumit scop sunt întotdeauna trecătoare. Fie că este vorba mediu de transport, cabinete medicale, producția de energie, sistemul social – etc [45] Aceste practici sunt toate vădită / rezoluțiile cu privire la necesitatea umană și eficiență, pe baza stare tranzitorie de înțelegere, am / avut la momentul creării lor / evoluție.

Scop & Root Cauză Root

De aceea, atunci când vine vorba de a gândi cu privire la orice act de invenție sau de rezolvare a problemelor, trebuie să obțineți cât mai aproape de Scop Root (Manifest), sau cauza rădăcină (problema) este posibil, respectiv, pentru a face evaluarea mai exactă de acțiune. Doar ca instrumente și tehnici de potențial sunt doar la fel de viabile ca intelegerea scopului lor fundamentale, acțiunile față de rezolvarea problemei sunt doar la fel de bun ca și înțelegere a cauzei rădăcină. Acest lucru ar putea părea evident, dar acest concept este lipsită în multe domenii de gândire în lumea de azi, mai ales atunci când vine vorba de societate. Mai degrabă decât urmărirea o astfel de focalizare, cele mai multe decizii sociale se bazează în jurul valorii de obiceiuri tradiționale, care au limite inerente.

Un exemplu simplu în acest sens este metoda actuală de încarcerare umane pentru așa-numita “comportament criminal”. Pentru mulți, soluția la “ofensive” forme de comportament uman este de a elimina pur și simplu individ din societate și “pedepsi” ei. Aceasta se bazează pe o serie de ipoteze, care se întind înapoi milenii [46].

Cu toate acestea, știința din spatele comportamentului uman sa schimbat extrem de mult timp, cu privire la cauzalitatea înțelegere. În prezent, este cunoscut în științele sociale ca cele mai multe acte de “crimă” nu ar avea loc probabil în cazul în care anumite condiții de bază, în cazul în care de susținere a mediului stabilite pentru ființa umană [47] Punerea oameni în închisori., Nu se rezolva nimic, de fapt cu privire la cauzalitate problemă. Acesta este de fapt o simplă “patch”, dacă vreți, care numai temporar înăbușă anumite efecte ale problemei mai mare [48].

Un alt exemplu, în timp ce aparent diferit de cel anterior, dar la fel ca “tehnică”, este modul cel mai prin care gândim soluții la probleme comune interne, cum ar fi accidentele de circulație. Care este soluția la o situație în care un conducător auto face o greșeală și benzi intamplare modificări, doar pentru a avea un impact vehiculului de lângă ea, provocând un accident? Ar trebui să existe un zid imens între ei? Ar trebui să existe o mai bună pregătire? În cazul în care persoana are pur și simplu lui sau a ei permisul de conducere anulat, astfel că nu pot conduce din nou? Este aici, din nou, în cazul în care noțiunea de “cauza rădăcină” este adesea pierdut în cadrele înguste de referință în mod obișnuit de înțeles de către cultura ca soluții.

Cauza principală a accidentului poate fi doar parțial problema de integritate a conducătorului auto, cu aspect mai important lipsa de integritate a tehnologiei / infrastructurii utilizate. De ce? – Deoarece failibilitatea umană este istoric recunoscut și imuabil [49] Deci, la fel ca și vehiculele timpurii nu au avut șofer / pasager Airbag-uri “:” Astăzi comună, care reduc acum o cantitate mare de leziuni, care a existat în trecut, [50] la fel. logica ar trebui să se aplice sistemul de interacțiune vehiculului în sine, ținând seama de noile posibilități tehnice pentru siguranță sporită, pentru a compensa erorile umane inevitabile.

Așa cum airbag a fost dezvoltat de ani în urmă ca evolutia a cunoștințelor desfasurat, astazi nu este o tehnologie care permite vehiculelor automate, sofer care nu pot detecta numai fiecare element necesar al străzii necesar pentru a opera cu precizie, vehiculele însele pot detecta reciproc, făcând aproape imposibilă coliziune [51]. Aceasta este starea actuală a unei astfel de “soluție”, atunci când luăm în considerare cauza rădăcină și scopul rădăcină, în general.

Cu toate acestea, la fel de avansat ca soluție poate părea, în special având în vedere cele aproximativ 1,2 milioane de oameni care mor în accidente auto în mod inutil în fiecare an, [52] acest exercițiu gând poate fi încă incompletă, dacă vom continua să extindem context, cu privire la obiectivele.

Poate că există ineficiențe care se referă la alte infrastructurii de transport și dincolo de care trebuie să fie luate în considerare și de a depăși. Poate că, de exemplu, utilizarea de automobile individuale, indiferent de siguranța lor, au alte probleme inerente care pot fi rezolvate doar logic de îndepărtarea cererii de automobile în sine. Poate că într-un oraș, cu o populație mobil expansiune, de transport, cum ar vehicul independent devine inutil de greoaie, lentă și, în general, ineficiente [53].

Soluția mai viabile în această situație ar putea deveni necesitatea unui sistem unificat, integrat de tranzit în masă, care poate crește viteza, pentru a reduce consumul de energie, utilizarea resurselor, poluarea și multe alte aspecte legate de efectul pe care utilizarea automobile într-o astfel de stare, apoi devine parte a emergente “problema”.

În cazul în care obiectivul unei societăți este de a face lucrul “corect” și, prin urmare durabile, reducerea amenințărilor la adresa oamenilor și habitat, eficiența tot mai mare – o dinamică, auto-generatoare de logica se desfășoară cu privire la posibilitatea noastre tehnice și abordări de proiectare.

Realitatea noastră tehnică

Desigur, aplicarea acestui tip de rezolvare a problemelor este departe de a se limita la astfel de exemple fizice. Este “politica”, răspunsul la problemele noastre sociale? Nu tratează cauzele fundamentale prin designul său foarte? Este de bani și sistemul de piață metoda cea mai optimizat pentru progresul durabil, rezolvarea problemei și manifestarea potențialului economic? Ce înseamnă starea noastră modernă a științei și tehnologiei trebuie să contribuie în domeniul cauza înțelegerii și scop pe nivel societal?

Ca eseuri ulterioare vor indica mai târziu în detaliu, aceste înțelegeri a crea un tren naturală, clară de gândire cu privire la cât de mult mai bine lumea noastră ar putea fi dacă am urma logica pur și simplu creat prin metoda științifică de crezut că și-a îndeplinit obiectivul nostru comun a resurselor umane durabilitate. Cei 1 miliard de oameni suferă de foame pe această planetă nu fac acest lucru din cauza unor consecință imuabilă naturală a realității noastre fizice. Există o mulțime de produse alimentare pentru a merge în jurul valorii de. [54] Acesta este sistemul social, care are propria sa logică depășită, artificială, care perpetueaza acest atrocitate sociale, împreună cu multe altele.

Este important să subliniem faptul că TZM nu este preocupat de promovarea “patch-uri” ca scopul său final, care, trist să spun, este ceea ce marea majoritate a instituțiilor de activiști de pe planetă sunt în prezent faci [55]. Dorim să promovăm cea mai mare comanda, set cea mai mare eficiență de soluții disponibile la un moment dat, aliniat cu procesele naturale, pentru a îmbunătăți viața tuturor, în timp ce asigurarea integrității habitatului nostru. Vrem ca toată lumea să înțeleagă acest “tren de gândire” în mod clar și să dezvolte o identificare cu aceasta valoare.

Nu există nici o soluție unică – doar raționamentul în apropierea empirică legea naturală care ajunge la soluții și scop.

Note de subsol pentru “Soluții Sourcing”:

[43] Din “Educație Atomice Îndemnat de Einstein”, New York Times, 25 mai 1946

[44] Un exemplu notabil este o tehnologie moderna de transport nou, cum ar fi “Maglev” de transport care utilizează mai puțină energie și se mișcă mult mai rapid decât http://www.et3.com/ comercial companii aeriene

[45] Din nou, această realitate este reprezentat de “set de aplicații” a de-a lungul acestui text.

[46] Sugestii de lectură: Violenta: epidemie nostru Deadly și cauzele sale, Dr. James Gilligan, 1996

[47] Studiul “Merva-Fowles”, realizat la Universitatea din Utah, în anii 1990, a constatat legături puternice între șomaj și a criminalității. Ei au bazat cercetarea lor pe 30 de zone metropolitane importante, cu o populație totală de peste 80 milioane de euro. Descoperirile lor au descoperit ca o crestere de 1% a șomajului a dus la: o creștere de 6,7% în Omucideri, o creștere de 3,4% în crime violente, o creștere de 2,4% în crima de proprietate. Pe parcursul perioadei 1990 – 1992, acest tradus în: 1459 Omucideri suplimentare; 62607 crime violente suplimentare; 223500 de crime de proprietate suplimentare. [Merva & Fowles, Efecte ale Oportunități economice asupra Diminuarea stresului social, economic Institutul de Politică, 1992]

[48] ​​A se vedea apendicele G, Ben McLeish prelegere: “out of the box: Închisorilor”

[49] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/pmc1117770/

[50] Un studiu a constatat 1996 NHTSA beneficiul reducerii fatalitate de pungi de aer pentru toți conducătorii auto, la o valoare estimată de 11 percent.http :/ / www.nhtsa.gov/cars/rules/regrev/evaluate/808470.html

[51] [52] http://www.car-accidents.com/pages/stats.html

[53] O schimbare lentă, generală, chiar și în societatea comercială modernă, de la “dreptul de proprietate” la “acces” începe să se găsească favoarea astăzi. http://gigaom.com/2011/11/10/airbnb-roadmap-2011/

[54] organizații internaționale majore au declarat statistic că nu există suficientă hrană pentru toată lumea și că foametea nu este cauzata de o lipsa de resurse. [Http://www.wfp.org/hunger/causes] În combinație cu îmbunătățiri ale eficienței, care vor fi notate cu atât mai mult în partea 3, eventual, pentru abundența absolută alimentară la nivel mondial a cea mai înaltă calitate de nutrienți este de asemenea posibil astăzi.

[55] Acest comentariu nu este menit să înjosească orice instituție bine semnificația socială de lucru pentru a ajuta în limitele actuale socio-economice metodă. Cu toate acestea, așa cum va fi descris cu atât mai mult în partea 2, modelul social actual limitează în mod inerent o cantitate mare de posibile prosperitate / rezolvare de probleme, datorită designului său foarte și, prin urmare, instituțiile de activiste și sociale care să evite această realitate și pot fi numai de lucru pentru a ajuta ” patch “problemele nu, le repara, deoarece acestea provin de la sistemul social însuși. Un exemplu comun este organizații de caritate care doresc să ofere hrană pentru săraci. Aceste organizații nu sunt, de obicei, abordarea de ce acei oameni sunt saraci pentru a începe cu și, prin urmare, nu sunt cu adevărat de lucru pentru a rezolva problema de bază (e).

Comments are closed.