6. Cauza pentru Unitatea Omului

Țara mea este lumea, iar religia mea este de a face bine. “-Thomas Paine [77]

O concluzie critică prezentă în logica care defineste advocation TZM este faptul că societatea umană are nevoie pentru a unifica operațiunile sale economice și să lucreze pentru a alinia cu dinamica naturale ale lumii fizice, ca o singură specie schimb de un habitat, dacă ne-am propus pentru a rezolva problemele, vor spori siguranța, creșterea eficienței și prosperității în continuare. Diviziunile economice mondiale pe care le vedem astăzi nu sunt doar o sursă clară de conflict, destabilizare și exploatarea, maniera foarte de conduită și interacțiune în sine este, de asemenea, extrem de ineficientă într-un sens pur economic, limitând drastic potențialul nostru social. [78]

În timp ce statul-națiune, structura de concurs este ușor pentru a justifica ca un rod natural al evoluției noastre culturale, având în vedere deficitul de resurse inerente istoric și lunga istorie a războiului, în general, este firesc să se considere că societatea umană ar putea foarte bine găsi scopul în mișcare departe de aceste moduri de funcționare, dacă ar fi să dăm seama că acesta este cu adevărat în avantajul nostru ca un întreg grup.

După cum se va argumenta aici, dezavantaje și ineficiențelor de modelul curent – în comparație cu beneficiile și posibilele soluții – sunt pur si simplu inacceptabile și posibilitățile de eficiență și abundența, extrapolate în cadrul advocation TZM pentru un sistem socio-economic nou, odihnă, în parte, pe un efort concertat de către populația umană de a lucra împreună și să împărtășească resurse inteligent, nu restricționează și luptă așa cum facem astăzi de proiectare.

Dincolo de faptul că, presiunile sociale și riscurile emergente acum astăzi în jurul valorii de război tehnologice, poluarea, destabilizarea mediului și alte probleme arată nu numai o gravitatie logică pentru organizație globală adevărată – ele arată o necesitate rațional – și mentalitatea xenofobe și mafiot indigen statului-națiune de astăzi, de multe ori în formă de “patriotism”, este o sursă de destabilizare severă și lipsa de umanitate, în general, să nu mai vorbim, din nou, pierderi substanțiale a eficienței tehnice.

Diviziile false

După cum sa menționat în eseurile anterioare, baza de bază a supraviețuirii noastre și calitatea vieții ca indivizi și ca o specie de pe planeta Pamant se invarte in jurul valorii de intelegerea noastra a legii naturale și modul în care aceasta se referă la metoda noastră de economie. Această premisă este o simplă înțelegere referențială în cazul în care legile fizice ale naturii sunt luate în considerare în contextul eficienței economice, atât la nivel uman și habitatului.

Este logic ca orice specie prezente în și se bazează pe habitatului în care există trebuie să respecte toate comportamentele să se alinieze cu ordinele naturale, inerente acestui habitat, cel mai bine, deoarece acestea pot fi înțelese la momentul respectiv. Orice altă orientare este irațională, prin definiție, și poate duce doar la probleme.

Înțelegând că planeta Pământ este un simbiotică / sinergice “Sistem” cu resursele existente, fără părtinire naționalistă în toate domeniile, împreună cu provably inerent, care stau la baza pentru a științifice de cauzalitate care există în multe feluri, ca o logică “ghid” pentru speciei umane pentru a alinia cu cea mai mare eficacitate pentru societate, am descoperit că contextul nostru mai mare, ca o societate globală transcende aproape toate notiunile de diviziunea tradițională / culturale, inclusiv nu loialitatea față de o țară, o corporație sau chiar “politică” tradiție.

În cazul în care o “economie” este în creștere cu privire la eficiența în satisfacerea nevoilor populației umane în timp ce lucrează la dezvoltarea durabilă și prosperitatea în continuare, apoi operațiunile noastre economice trebuie să ia în considerare acest lucru și să se alinieze cu cea mai mare cauză naturală “sistem”, pe care le putem înțelege. Din acest punct de vedere, entitățile de stat-națiune sunt în mod clar false, diviziunile arbitrare, perpetuate prin tradiție culturală, nu, eficiența logic, tehnic.

Valori

Organizarea largă a societății de astăzi se bazează pe mai multe niveluri concurenței umane: state-națiuni concura unul împotriva celuilalt pentru resurse economice / fizică; entități corporative de piață concurează pentru profit / de cotă de piață, precum și lucrătorii medii concura pentru ocupații salariale care furnizează și, prin urmare personale supraviețuirea în sine.

Sub suprafața acestei etici sociale competitiv este o desconsiderare de bază psihologică pentru bunăstarea celorlalți și habitatului. Natura însăși a concurenței este despre a avea avantaj față de ceilalți pentru câștig personal și, prin urmare, este nevoie să spunem, divizia & exploatare (de atât umane, cât și a mediului), sunt atribute fundamentale ale ordinii sociale actuale. Practic, toate așa-numitele “coruperi”, pe care le definesc ca fiind “crimă” în lumea de astăzi se bazează pe aceeași mentalitate foarte presupune că pentru a ghida “progrese” în lume, prin valoarea competitivă.

Nu este de mirare, de fapt, având în vedere acest cadru și miopie în curs de desfășurare, care diverse alte divizii negative sociale superficiale sunt încă omniprezenta – cum ar fi rasa, religie, crez, de clasă sau părtinire xenofob. Acest bagaj de divizare de la inceputul anului, teama orientate spre stadii ale evoluției noastre culturale nu are pur si simplu nici o bază de lucru în realitatea fizică și servește acum doar să împiedice progresul, siguranta si durabilitate.

Astăzi, așa cum va fi descris în eseuri ulterioare, eficiență și abundența producătoare de metode care ar putea elimina privarea cel mai uman, creșterea nivelului mediu de trai foarte mult și de sănătate perfectă publică și durabilitatea ecologică foarte mult – sunt lăsate nerecunoscute din cauza tradițiilor vechi sociale în loc, inclusiv conceptul de națiune-stat. Faptul este, nu există punct de vedere tehnic doar într-o cursă – Cursa uman [79]; există doar un singur habitat de bază – Pământ, și există doar un singur mod de lucru al gândirii operațional – științific.

Originile și influența

Să considerăm repede originile profunde ale modelului competitiv / divizare. Fără a intra în prea multe detalii, este clar că evoluția societății umane a inclus o istorie de conflict, deficitul și dezechilibru. Deși există o dezbatere cu privire la natura societății în perioada de timp care precede Revoluția neolitică [80], pământul din acel moment a fost un câmp de luptă în cazul în care nenumărate vieți au fost luate pentru motive de concurență, dacă materialul sau ideologice. [ 81]

Acest model recunoscut este atât de extins, de fapt, că astăzi mulți atribuie propensiunea pentru conflict și dominație a ireconciliabilă o caracteristică a naturii noastre umane, cu concluzia că ființa umană este pur și simplu în imposibilitatea de a funcționa într-un sistem social care nu se bazează pe acest cadru concurențial și orice încercare de acest fel vor crea vulnerabilitate, care vor fi exploatate de o putere peste alta, exprimându-și această trăsătură aparent competitiv / poziția dominantă. [82]

În timp ce obiectul a naturii umane în sine nu este focalizarea directă a acestui eseu [83], lăsați-l să se contextual declarat că “empiric abuzul de putere”, ipoteza a fost o mare parte din apărarea model competitiv / disensiuni, folosind un general vedere de ansamblu a istoriei ca bază pentru valabilitatea. Cu toate acestea, specificul condițiile din aceste perioade, împreună cu flexibilitatea cunoscută a ființei umane sunt adesea ignorate în aceste evaluări. [84]

Tiparele istorice ale conflictului de-a lungul istoriei, nu pot fi luate în considerare în mod izolat. Trimitere detaliată la condițiile și circumstanțele sunt necesare. De fapt, este posibil corect să spun că tendința dominantă / a conflictului, care este în mod clar o posibilă reacție pentru aproape toți oamenii din nevoia noastră de conservare și de supraviețuire, în general, [85] este în curs de provocat de influență socială mai mult decât a fi sursa unei astfel de reacție. Când ne întrebăm cum armata masivă nazist în cazul în care în măsură să justifice moral acțiunile lor în Al Doilea Război Mondial, deseori uităm campania de propagandă enormă scos de acest regim care a lucrat pentru a exploata aceasta vulnerabilitate, în esență biologice. [86]

True “Self-turistice”

Noțiunea de “auto-interes” este în mod clar nevoia de a inerent ființei umane comune pentru a supraviețui. Acest lucru este destul de evident și este ușor pentru a vedea modul în istoric necesitatea prime de supraviețuire personală, de multe ori de extindere la familie și apoi “trib” (comunitatea locală), stabilit scena pentru paradigma complexă, divizatoare am există în ziua de azi. Acesta ar trebui să fi fost de așteptat de la punctul de vedere al istoriei că teoriile economice vaste ar trebui să se bazeze pe noțiunea de concurență și inegalitate, cum ar fi în lucrarea lui Adam Smith. Considerat tatal a pieței libere, a făcut populară presupunerea că dacă toată lumea a avut etica pentru a privi afară pentru ei înșiși numai, lumea ar progresa ca o comunitate. [87]

Acest “mâinii invizibile” noțiunea de progres uman care rezultă din personal îngustă de auto-interes singur ar fi putut fi o filozofie funcțional mulți ani în urmă, când simplitatea societății în sine a fost bazat pe toată lumea fiind un producător [88]. Cu toate acestea, natura societății sa schimbat foarte mult în timp, cu creșterea populației, structuri complet diferite roluri și tehnologia avansează exponențial. Riscurile asociate cu acest mod de gândire sunt acum dovedesc a fi mai periculoase decât benefică, și definiția de “auto-interes” este de a lua un context mai larg decât oricând înainte.

Nu e în dvs. de auto-interes pentru a proteja si hrani habitatului pe care îl acceptă? Nu e în interesul tău de auto-a avea grijă de societate ca un întreg, oferind pentru membrii săi, astfel încât consecințele lipsei de, cum ar fi “crima” sunt reduse cât mai mult posibil, pentru a asigura siguranța dumneavoastră? Nu e de auto-interes să ia în considerare consecințele războaielor imperialiste, care se pot inmulti ură acerbă șovin pe o parte a planetei, doar pentru a avea, să zicem, o bombă exploda în spatele valiza tine, la un restaurant, o disperată “lovitură-back” acționa de răzbunare abstract?

Nu e de auto-interes pentru a asigura tuturor copiilor societăților “- nu doar a ta – au cea mai bună educație și educație, astfel încât viitorul tău și viitorul copiilor tăi poate exista într-o lume responsabil, educat, și din ce în ce productiv? Nu este în interesul dumneavoastră de auto-a face industria-vă că este așa cum este organizată, optimizate și științific mai exacte posibil, astfel încât să nu producă tehnologie calitate inferioara, ieftina, care ar putea provoca, probabil, o problemă socială, în viitor, în cazul în care nu reușește?

Linia de jos este că lucrurile s-au schimbat în lumea de astăzi și dumneavoastră “interesul propriu”, este acum doar la fel de bun ca dumneavoastră “de interes social”. Fiind competitiv și ieși pentru tine, “bate” pe alții are doar o consecință negativă în termen lung, pentru că este negarea gradul de conștientizare a întregului sistem suntem obligați în termen de. O instalație simplu avantajos făcut nucleare în Japonia nu s-ar putea însemna mult pentru oamenii din America. Cu toate acestea, în cazul în care planta a fost de a avea o defecțiune tehnică pe scară largă, și a poluării radioactive s-ar putea face drum pe la case americane, dovedind că niciodată nu sunt în siguranță pe termen lung, daca nu ai o constiinta globala.

În cele din urmă, doar o vedere de pământ omenirea conștientă poate asigura o adevărată persoane “auto-interes” în lumea modernă de astăzi și, prin urmare, în multe feluri, asigur nostru social “de fitness evolutivă” [89] atunci când astfel de considerente sunt luate în considerare . Ideea de doresc să sprijine “țara” și ignorând sau chiar se bucură de eșecul altora, este o stare de lucruri destabilizatoare.

Război

De zile de război practic a trecut de mult. Noua tehnologie pe orizont are capacitatea de a crea arme care vor face Bomb aspectul Atom ca o catapulta roman în puterea sa distructivă [90]. Secole în urmă, războiul ar putea cel puțin să fie reduse la minimum a părților Waring de ansamblu. Astăzi, întreaga lume este amenințată. Exista peste 23.000 de arme nucleare, care astăzi ar putea distruge populatia umana de mai multe ori. [91]

În multe feluri, maturitatea noastră socială este pusă la îndoială în acest moment. Bețe și pietre ca arme ar putea tolera o mare de denaturare umane și intenții răuvoitoare. Cu toate acestea, într-o lume de nano-tech arme care ar putea fi construite într-un laborator mic, cu mare putere de distrugere, noastră umană “auto-interes” trebuie să ia așteptare, iar instituția de război trebuie să fie oprirea sistematic. În scopul de a face acest lucru, trebuie să unifice neamurile punct de vedere tehnic și în comun resursele și ideile lor, nu-i adune pentru competitivă auto-îmbunătățire, care este norma de astăzi.

Instituții precum Organizația Națiunilor Unite au devenit eșecuri complete în acest sens, deoarece ele devin in mod natural instrumente de construire a imperiului din cauza naturii de bază a divizii de țară și de dominanță socio-economică a sistemului de proprietate / monetar / concurs pe bază de. Nu este suficient să adune pur și simplu globale “lideri” de la o masă pentru a discuta despre problemele lor – structura in sine trebuie să se schimbe pentru a sprijini un alt tip de interacțiune între aceste grupuri regionale “în cazul în care” perpetue “amenințarea” inerent între statele-națiune este eliminat.

În cele din urmă, nu există nici o proprietate empirică a resurselor sau idei. La fel ca toate ideile sunt dezvoltate în întreaga serie, cultura prin “minte de grup”, resursele planetei sunt la fel de trecătoare în funcția lor și științific definit ca scopurile lor posibile. Pământul este un sistem unic, împreună cu legile naturii pe care o guvernează. Fie societatea umană recunoaște și începe să acționeze pe această logică inerentă, sau vom suferi pe termen lung.

Note de subsol pentru “Case pentru Unitatea Omului”:

[77] Drepturilor Omului, Thomas Paine, 1791, p162

[78] Un exemplu în acest sens ar fi prejudecată patriotică economice care influențează de multe ori acțiunile industriei regionale. În realitate fizică, nu există doar un singur punct de vedere tehnic economii atunci când se lucrează cu resursele planetei Pământ și legile naturale. Ideea de “Made in America”, de exemplu, genereaza o ineficiență imediat tehnic, pentru producția de bunuri corectă este o afacere globala pe toate nivelurile, inclusiv uzufruct asupra cunoașterii lumii. Pentru a restricționa în mod intenționat forței de muncă și materiale de utilizare / achiziție numai în interiorul granițelor de o anumită țară este contraproductivă punct de vedere economic, în cel mai adevărat sens al cuvântului “economie”.

[79] În domeniul geneticii umane, “Eva mitocondrială” se referă la stramos comun matrilineally cea mai recentă (MRCA) a oamenilor moderni. Cu alte cuvinte, ea a fost femeia cea mai recentă la care toti oamenii vii astazi coboare, pe partea mamei lor. Suntem o familie. De asemenea, toate caracteristicile rasei de diferenta (trasaturi faciale / culoarea pielii) au fost dovedit a fi legată de condițiile de mediu în cazul în care astfel de sub-grupuri de oameni au trăit / evoluat. Prin urmare, este o distincție falsă ca un mijloc de discriminare superficiale.

[80] Uneori, numit, de asemenea, Revoluția Agricolă, a fost prima revoluție din lume istoric verificabil în agricultură. Acesta a fost trecerea pe scară largă de multe culturi umane de la un stil de viață de vânătoare și cules la unul din agricultură și de decontare care a sprijinit o populație din ce în ce mare și baza de modele sociale moderne de astăzi.

[81] În secolul 20 în monoterapie, statisticienii pune taxa moartea omului de la război între 180 – 220 milioane, cu unele împotriva acestor numere, susținând probe pune taxa de 3 ori mai mare, în multe cazuri, regionale: [http://www.sciencedaily .com/releases/2008/06/080619194142.htm]

[82] Un text clasic care a angajat această teamă de bază a fost a lui Hayek “Drumul către servitute”. “Human Nature” a avut o implicare foarte clar, justificate în mod fundamental de tendințele istorice ale totalitarismului propuse să fie legate de economiile de colaborare / planificate.

[83] A se vedea eseul: argument final: Human Nature.

[84] Natură / Nurture Dezbaterea a fost bine stabilit ca o dualitate fals în biologie comportamentale / domeniile de studiu de psihologie evolutive. Realitatea este că de o interacțiune permanentă cu gravitatea relevanță trecerea de la caz la fiecare. Cu toate acestea, ceea ce este relevant aici este studiul ființei umane “gama de comportament”, și exact cum adaptabile și flexibile, vă sunt. Sugestii de lectură: De ce zebre Nu te ulcerelor, Robert Sapolsky, WH Freeman, 1998

[85] Frecvent numit: “Răspunsul lupta-sau-zbor” (sau raspunsul la stres acut) și a fost descris pentru prima data de catre americani fiziolog Walter Bradford Cannon.

[86] “De ce, desigur, oamenii nu vor război. Ce ar trebui niște slob slabă pe care doriți să o fermă riște viața într-un război atunci când cel mai bun el poate ieși din ea este de a reveni la ferma lui într-o singură bucată ? Firește oamenii obișnuiți nu vor război, nici în Rusia, nici în Anglia, nici pentru care contează în Germania că este înțeles.. Dar, la urma urmei, acesta este liderii țării, care determină politica și este întotdeauna o simplă chestiune de a trage oamenii de-a lungul, indiferent dacă este vorba de o democrație, sau o dictatură fascistă, sau un parlament, sau o dictatură comunistă. vocală sau nu voce, oamenii pot fi întotdeauna adusă la licitarea a liderilor, care este ușor.. Tot ce trebuie să faceți este să le spun că sunt atacați, și să denunțe făcătorii de pace pentru lipsa de patriotism și expunerea țării la pericole Acesta funcționează la fel în orice țară. “. -Hermann Göring [Un membru de frunte al Partidului Nazist; Dintr-un interviu cu Gilbert în celulă de închisoare Göring în timpul crimelor de război Nuremberg Trials (18 aprilie 1946)]

[87] “Nu este de la bunăvoința măcelarului, bere, sau brutar pe care ne așteptăm cina noastră, ci din ceea ce lor de a propriul lor interes. Noi ne adresăm nu umanitatea lor, dar lor dragostea de sine, și nu vorbi cu ei din nevoile noastre proprii, ci de avantajele lor “- Adam Smith, o anchetă Natura & Cauzele de Avuția națiunilor, Vol. 1

[88] Sociolog Thorstein Veblen, scris în 1917, a făcut această observație acută cu privire la schimbările din societate și modul în care acestea reflectă premisa inițială a economiei de piață “Teoriile standard de știința economică și-au asumat drepturile de proprietate și de contract. premisele axiomatice și termenii finali de analiză, precum și teoriile lor sunt de obicei elaborate într-un astfel de formular ca s-ar potrivi circumstanțele industria de artizanat și comerț mic … Aceste teorii … apar poate fi susținută, pe ansamblu, atunci când luate pentru a aplica la situația economică din acea vreme mai devreme … Este atunci când aceste teorii standard sunt căutate pentru a fi aplicate la situația mai târziu, care a depășit condițiile de artizanat, care le apare inoperant sau factice “[O anchetă asupra naturii de pace și de condițiile de perpetuarea sa]. De asemenea, el prefigurat creșterea de “clasa de investiții”, ca și în prezent ne-producătoare de instituție financiară ca băncile și piața stocurile au devenit mai plină de satisfacții de profit înțelept decât de fabricație reală a mărfurilor adevărate.

[89] Fitness evolutivă este un termen biologic, în general, definit ca “probabilitatea ca linia de coborâre de la un individ cu o trasatura specific nu va muri.” În acest context, suntem legătura între acțiunile umane, social, la ideea de supraviețuire specii.

[90] Ref: http://crnano.typepad.com/crnblog/2005/05/applicationsfo.html

[91] Ref: http://www.wagingpeace.org/articles/dbarticle.php?article_id=253

Comments are closed.