7. Argumentul final: Natura Umana

“Omul dobândește la naștere, prin ereditate, o constituție biologică pe care trebuie să ne gândim fixe și inalterabile, inclusiv îndeamnă naturale, care sunt caracteristice speciei umane. În plus, în timpul vieții sale, el dobândește o constituție culturală pe care o adoptă de la societate prin comunicare și prin multe alte tipuri de influențe. Acesta este această constituție culturală, care, cu trecerea timpului, este supusă de a schimba și care determină într-o măsură foarte mare relația dintre individ și societate “-A.. Einstein [92]

“Trenul de gândire” și “Aplicație-Set” [93] a prezentat în materialele TZM sunt prin natura tehnică, exprimând interesul de a aplica metoda și meritul de cauzalitate științific sistemul social ca întreg.

Beneficiile acestei abordări sunt nu numai să fie luate pe merit propriu, ci ar trebui să fie, de asemenea, luate în considerare în contrast cu ziua de azi stabilite, metodele tradiționale și consecințele acestora. Acesta va fi probabil atunci a observat că metodele noastre actuale sociale sunt nu numai extrem de învechite și ineficiente prin comparație – acestea sunt tot mai periculoase și inumane – cu necesitatea de mari schimbări la scară socială din ce în ce mai important. Acest lucru nu este despre “Utopia” – aceasta este cu adevarat despre îmbunătățirile practice.

Baza totală a pieței monetare-(capitalistă / de piață liberă), conceptul are de a face cu ipotezele fundamental legate de comportamentul uman, valorile tradiționale și o vedere intuitivă a istoriei – nu raționament în ascensiune, reale măsuri de sănătate publică, de capacitate tehnică sau de responsabilitate ecologică . Acesta este un non-tehnic, abordarea filosofică care se limitează presupune că deciziile umane efectuate prin logica sa internă și sistemul de stimulente va produce un rezultat responsabil, durabilă și umană, condus de noțiunea iluzoriu al “libertății de alegere”, care, pe scara de funcționalitatea societății, pare echivalează cu anarhie organizațională. [94]

Acesta este motivul pentru modelul monetar de piață a economiei este adesea considerat de natură religioasă în materiale TZM ca mecanismul cauzal este într-adevăr bazează pe ipoteze de aproape superstițioase ale condiției umane, cu o slabă legătură la noile înțelegeri științifice despre noi înșine și rigidă simbiotice / sinergice relație a habitatului nostru și legile sale care reglementează naturale.

La prezentarea de tren orientată spre soluții TZM de gândire cei nefamiliarizati, acesta este, de obicei, doar o chestiune de timp înainte, la un nivel minim, premisa de bază științifică este înțeleasă și acceptată în abstracție. De exemplu, realitatea izolat tehnice pe care le au resursele și metodele industriale de hrănit cu ușurință toată lumea de pe planeta pământ, așa că nimeni nu trebuie să moară de foame, [95] rar găsește argument în sine. Dacă ar fi să ceară o persoană medie, astazi în cazul în care ar dori să vadă capăt 1 + miliard de oameni în foame cronică pe planetă, [96] care ar fi cel mai probabil de acord din punct de vedere al “moralității”.

Cu toate acestea, atunci când este logica își urmează cursul și începe să descrie tipul de scară largă reforme sociale și economice necesare pentru a facilita sprijinul pentru aceste adevărat sistem 1 + miliard de oameni care multi o gasesc dispreț și respingere. În afară de încăpățânate, temporale “valoare” asociații – în cazul în care oamenii, în esență refuză să schimbe ceva au devenit folosite pentru a in viata lor, chiar dacă această schimbare sprijină în mod clar un rezultat mai bun, pe termen lung – nu este un argument atât de comună încât să necesite o discuții preliminare în sine.

Acesta este argumentul “naturii umane”. Acest argument ar putea fi, de asemenea, declarat a fi doar stânga opoziție reală, dacă stai să te gândești, în afara, din nou, din apropiere de arbitrare culturale de stilul de viață practicile oamenii se tem să se schimbe ca urmare a asociațiilor de identitate și confort condiționat.

Sunt oameni compatibil cu un adevărat durabil, științifice sistem socio-economic sau suntem condamnați să avem acum lumea din cauza genetica noastre?

Totul este în tehnică

Cazul unui sistem social bazat nou direct pe un punct de vedere științific pentru a intelege si maximizarea durabilitatea și prosperitatea, punct de vedere tehnic, într-adevăr nu poate fi contrazis de o altă abordare, la fel de îndrăzneață ca o astfel de declarație poate părea. De ce? Pentru că nu există pur și simplu nu este una logica atunci când unificatoare, legea naturală a Metoda științifică este acceptat ca mecanismul de rădăcină de cauzalitate fizică și relația.

De exemplu, variația de suprafață mare (ornament), s-ar putea exista cu designul unui avion, dar mecanicii care îi permit zbor sunt obligate prin legile fizice și, prin urmare, așa trebuie să proiectarea generală fizică a avionului, în vederea alinierii cu astfel de legi și funcția.

Construirea o astfel de mașină pentru a efectua un loc de muncă, cu scopul de a performanțelor optimizat, siguranță și eficiență, nu este o chestiune de opinie, la fel cum nu contează cât de multe ornamente putem plasa în jurul valorii de casele noastre, structura fizică a clădirii trebuie să adere la rigidă legile fizicii și dinamica naturale ale habitatului pentru siguranta si rezistenta si, prin urmare, pot avea mici variatii respectiv într-un sens tehnic.

Organizarea societății umane poate fi diferită în cazul în care intenția este de integritate și de optimizare. Pentru a gândi al caracterului funcțional al unei societăți de lucru este să ne gândim la o schematică a mecanismului, dacă vrei. Așa cum ne-ar proiecta un avion pentru a lucra în cel mai bun mod posibil, punct de vedere tehnic, așa ar trebui să fie abordarea noastră a sistemului social, care este la fel de tehnică în funcționarea sa.

Din păcate, această perspectivă generală nu a fost niciodata dat o șansă reală în istorie și în lumea noastră de astăzi este încă rula într-un mod nepotrivit în cazul în care principalul stimulent este mai mult despre decomandat, câștigul imediat, personal miop și avantajul diferențial decât că este vorba de buna, industriale strategice metode de aliniere, ecologice, stabilitatea socială, considerațiile de sănătate publică și durabilitatea generații.

Acest lucru este tot subliniat, din nou, pentru că argumentul naturii umane împotriva unei astfel de abordări este de fapt singurul argument aparent tehnic, care poate apăra, eventual, vechiul sistem avem astăzi, este într-adevăr singurul argument stânga atunci când oamenii care doresc să susțină acest sistem dau seama că nimic altceva nu le susțin în mod logic pot fi, eventual, viabil, având în vedere iraționalității inerente la orice alte pretenții împotriva unei legi naturale pe baza sistemului social.

Irațional Bound?

Fierbere-l în jos, această provocare poate fi luată în considerare o singură întrebare: “Este vorba despre specia umane capabile să se adapteze și să prospere într-un sistem planificat punct de vedere tehnic a organizat, în cazul în care valorile și practicile noastre se alinieze cu legile cunoscute ale naturii, în practică, sau sunt limitate de noi genele noastre, biologie și psihologie evoluționistă a opera numai așa cum știm noi astăzi? ”

În timp ce mulți susțin astăzi specificul naturii vs Nurture dezbatere – de la “tabula rasa” Behaviorismul [97] pentru determinism genetic [98] – a devenit clar, cel puțin, că biologia noastră, psihologia noastră și starea noastră sociologice sunt inexorabil legate de mediul în care locuim, atât din punctul de vedere al adaptării evolutive generații (Evolutia biologica), pe termen scurt și prejudecăți valorile pe care le absorb din mediul nostru (Evolutia Cultural).

Deci, înainte de a merge în detalii privind acest subiect, este bine de remarcat faptul că definiția noastră ca o ființă umană din punctul de vedere pe termen lung și scurt se bazează pe un proces de adaptare la condițiile existente, inclusiv a genelor in sine [99]. Acest lucru nu este de a înlătura relevanța pe caz genetice în sine, ci pentru a sublinia procesul la care suntem parte, pentru relația gene-mediu pot fi considerate doar ca o interacțiune continuă, cu rezultate în mare parte un rezultat al condițiilor de mediu în pe termen lung și scurt, în general. Dacă acest lucru nu a fost cazul, există puține îndoială specia umană ar fi fost probabil mult timp în urmă au pierit din cauza unei defecțiuni a se adapta.

Mai mult decât atât, în timp ce este clar noi, oamenii par în continuare să mențină “cablate”, reacții previzibile pentru supraviețuire prime, personal, [100] ne-au dovedit, de asemenea, capacitatea de a evolua comportamentele noastre, prin gândire, de conștientizare și educație, [101] care să ne permită să , în fapt, controlul / a depăși aceste reacții impulsive, primitive, în cazul în care condițiile pentru o astfel de susținute și consolidate. Aceasta este o distincție extrem de importantă și este ceea ce separă varianța ființe umane din familia lor mai mică, primat evoluat în mai multe moduri. [102]

O privire rapidă la diversitatea comportamentului uman istoric vom vedea de-a lungul timpului, în contrast cu ritm relativ lent al schimbărilor structurale mai mari de creierul nostru si ADN-ul [103] în ultimii mii de ani, arată că de capacitatea noastră de adaptare (prin gândire / educație) este enorm pe plan cultural.

Se pare că suntem capabili de a multe comportamente posibile și că un fix “natura umană”, ca un set de neschimbat, universal de trăsături comportamentale / reacții împărtășite de toți oamenii, fără excepție, nu poate fi considerat ca fiind valide. Mai degrabă, se pare că există un spectru de comportamente posibile și reacții previzibile, toate mai mult sau mai puțin condiționată de tipul de dezvoltare, de educație, de stimuli și Condiții am experiență.

Imperativ social, în acest sens, nu poate fi subliniat îndeajuns pentru influenta mediului este un factor masiv care mirii nu numai noastre de luare a deciziilor preferințele atât pe termen lung și scurt, dar interacțiunea general asupra mediului cu biologia noastră, în general, are, de asemenea, efecte puternice asupra personală bunăstarea și sănătatea publică extinsă, prin urmare, în mai multe moduri specifice.

Acesta a fost constatat că condițiile de mediu, inclusiv factori cum ar fi de intrare nutrițional, [104] de securitate emoțională, [105] sociale de asociere [106] și a tuturor formelor de stres, în general, pot influența ființa umană într-un mod mult mai multe decat se credea anterior. Acest proces incepe in utero, prin sensibil post-natale și copilăria “planificate de învățare” perioade de adaptare, [107] și desfășoară de-a lungul vieții la toate nivelurile fiziologice și psihologice.

De exemplu, în timp ce există dovezi că depresia ca o tulburare psihologica poate avea o predispoziție genetică, acesta este mediul care declanșează într-adevăr sau nu. [108] Din nou, acest lucru nu este să minimalizeze influența asupra biologiei noastre, ci personalități pentru a vedea importanța critică a înțelegerii acestor realități și de adaptare a sistemului nostru social și de influențele macro pentru a sprijini rezultatul cel mai pozitiv putem.

Schimbarea Stare

Ideea de a schimba influențe societății / presiuni pentru a scoate cele mai bune din condiția umană, mai degrabă decât cel mai rău este în centrul imperativ social al TZM iar această idee este trist pierdut în considerațiile culturii sociale de astăzi. Dovezi enorm există pentru a sprijini modul influența mediului nostru este ceea ce în esență, creează valorile noastre și prejudecăți și în timp ce influențele genetice / fiziologice poate stabili înclinațiile și accentuations pentru anumite comportamente, influența cea mai activă în ceea ce privește variabilitatea nostru este experienta de viata si starea omului fiind, prin urmare, modul de interacțiune dintre “intern” (fiziologic) și “extern” (de mediu).

În cele din urmă, problema cea mai relevantă este stresul. Genele noastre, biologie și psihologie evolutionista s-ar putea avea unele semnale de intrerupere, dar acestea sunt nimic în comparație cu tulburare de mediu care le-am creat în cultura noastră. Enormitatea de stres inutil acum, în lumea de azi – datorii, locuri de muncă nesiguranță, creșterea riscurilor de sănătate, atât mentală și fiziologice – și multe alte probleme au creat un climat de neliniște, care a fost din ce în ce face pe oameni bolnavi și supărat.

Cu toate acestea, domeniul de aplicare al acestui punct de vedere, nu este vorba doar despre diferite presiuni temporale care pot declanșa această predilecție sau că într-un sens restrâns – acesta este mult mai largi despre educaționale, religioase / filosofice, valorile politice și sociale și ideile pe care le perpetuează și consolidează. Dacă ne-am confruntat cu o opțiune de a adapta societatea noastră într-un mod care poate provably mai bine sănătatea publică, nu am face la fel? Pentru a gândi ființe umane ca o societate sunt pur și simplu incompatibile cu metode care pot crește standardul lor de viață și de sănătate este extrem de puțin probabil.

În concluzie la această secțiune, lăsați-l să se constate că subiectul “naturii umane” este unul dintre subiectele cele mai complexe există atunci când vine vorba de specificul. Cu toate acestea, conștientizarea largă și viabilă în ceea ce privește îmbunătățirea sănătății publice prin intermediul bază reducerea stresului, creșterea calității și nutriție stabilizarea societății prin muncă spre abundenta si usurinta, mai degrabă decât ceartă și complexitate – nu este sensibilă la dezbatere mult.

Avem acum câteva adevăruri rafinate despre condiția umană care dau destule dovezi pentru a vedea că suntem nu numai generează reacții sărace și obiceiuri din cauza influenței socio-economic actual comanda, noi suntem, de asemenea, nerespectarea mult habitatului, precum și, nu crearea de doar o lipsă de durabilitate într-un punct de vedere ecologic, dar, din nou, într-un sens cultural, precum și. Pentru a cred ca oamenii sunt pur și simplu incompatibile cu aceste rezoluții, chiar dacă aceasta înseamnă schimbarea lumii noastre foarte mult, sfidează istoria lungă de adaptare ne-am dovedit a fi capabil.

Note de subsol pentru “argument final: Human Nature”:

[92] “De ce Socialism?” Http://monthlyreview.org/2009/05/01/why-socialism

[93] Acești termeni sunt detaliate în Lista de Vocabular – Anexa A. “Trenul de gândire”, are de a face cu motivarea că ajunge la concluziile advocation TZM lui – în timp ce “Application-Set” este pur și simplu starea actuală a aplicat tehnologia de azi. Diferența dintre cele două este că prima este aproape empirică în timp ce acesta din urmă este tranzitorie, deoarece instrumentele tehnologice sunt în curs de schimbare întotdeauna.

[94] O mare parte poate fi spus pe tema organizării economice și mecanismele de producție industrială și mai mult vor fi descrise în partea 3. Cu toate acestea, lăsați-l să se constate că aici “mecanismul prețului”, care este catalizatorul central pentru desfășurarea economică de astăzi, este în mod inerent anarhistă din cauza lipsei de relații eficiente în cadrul sistemului de macro-industriale practici. Alocarea de producție, de distribuție și de resurse nu este “strategică” într-un sens tehnic, fizic de către orice stretch de imaginație – singura strategie angajat, care este contextul definitorie a “eficienței” în economia de piață, are de a face cu profit și Pierderea / forței de muncă ieftine / cheltuieli de tip parametri monetari, care nu au nici o relație cu eficiența fizică, la toate.

[95] Acest lucru a fost confirmat de către Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură și Programul alimentar mondial. Acest site este recomandat de trimitere: http://overpopulationisamyth.com/food-theres-lots-it # header-1

[96] http://www.news-medical.net/news/20090623/102-billion-starving-people-worldwide-UN-says.aspx

[97] Noțiunea de “tabula rasa” a fost facut popular de catre Thomas Hobbes, dar pot fi legate la scrierile lui Aristotel. Aceasta este ideea că, în scurt, indivizii se nasc fără built-in orientarea mentală și totul este învățat. Acum, în mare parte demascat ca o vedere de ansamblu ca urmare a dovedit “învățarea programată” și “inerente oamenilor” psihologia evoluționistă “, ideea încă persistă, în general.

[98] consideră că ființele umane sunt mult mai afectate de gene si Biologie decât condiționat de mediu cu privire la comportamentul uman este încă o dezbatere aprinsă, să nu mai vorbim de o reacție frecventă intuitivă de mulți ca anumite tipare umane. Fraza “E doar natura umană” este de prea multe ori aruncat afară de laic. Autori precum Steven Pinker sunt notabile pentru promovarea dominare a psihologiei evolutive peste condiționat de mediu.

[99] Un “adaptare”, in biologie este o trăsătură cu un rol funcțional curent în istoria de viață a unui organism care este menținut și dezvoltat prin intermediul unor “selecție naturală”. Pe scurt, acest lucru se intampla din cauza presiunilor existente asupra organismului în mediu. De asemenea, “Epigenetics” este o conștientizare destul de nou și studiu de ereditare modificari in expresia genelor sau fenotipului celular cauzate de alte mecanisme decât modificările în secventa de ADN de bază. Pe scurt, acesta este un termen scurt “expresie”, adaptare influențată de mediu, precum și. În ceea ce privește cultura, acest lucru este mai simplu de înțeles. De exemplu, limba pe care o vorbesc este o adaptare la grup cultural existent, la fel ca și religia s-ar putea să fie predate și, prin urmare, multe din valorile pe care le dețin în mod direct o consecință a condițiilor culturale sunteți în termen de.

[100] noțiunea de “reacție instinctual” ar putea fi aplicate aici. Cu toate acestea, diferențierea a ceea ce este sau nu este instinctuală a devenit din ce în ce ambiguă în studiul comportamentului uman. Cu toate acestea, este evident într-un sens fundamental care există modele foarte specifice în comun cu privire la specia umană, mai ales în contextul de influență supraviețuire și de stres. Confruntate cu pericolul presare, reacții foarte frecvente biologice / endocrinologic apar aproape universal, iar acestea generează de multe ori înclinațiile comportamentale, care sunt, de asemenea, previzibile în mod constant de-a lungul specii ca un întreg.

[101] Termenul “Plasticitatea comportamentală”, pot fi aplicate aici ca o extensie a “neuroplasticity”, care se referă la schimbările active în căile neuronale si sinapse. Așa cum creierul folosit pentru a fi considerat un organ statică, comportamentul uman – expresie a activitatii creierului – în mod clar, de asemenea, suferă schimbări. La fel de complex ca un subiect “liber arbitru” și procesele de decizie sunt de a științelor psihologice, natura minții umane prezinta adaptabilitatea clară și vulnerabilitatea la condițiile de intrare. Spre deosebire de stramosii nostri primatele, * Neocortex nostru avansat pare a fi un centru de gândire conștientă și în cuvintele Dr. Robert Sapolsky, neurolog la Universitatea Stanford: “La un anumit nivel, natura naturii noastre nu este de a fi în mod special limitată de natura noastră “[începând cu 2011 filmul Zeitgeist: Moving Forward].

[102] * Mai multe despre Neocortex, o zonă avansat de creierul uman atribuită constiinta poate fi găsit aici: http://www.nature.com/nrn/journal/v10/n10/abs/nrn2719.html

[103] ADN ratele de mutatie variaza de la specie la specie și au fost, istoric foarte dificil de estimat. Astăzi, cu secvențiere Direct acum este posibil pentru a izola modificările exacte. Într-un studiu efectuat în anul 2009, două îndepărtate de sex masculin-line rude – separate prin generațiile treisprezece ani – al cărui strămoș comun trăit două sute de ani în urmă, au fost ordonate, găsirea doar 12 diferente intre toate scrisorile ADN examinate. “Cei doi cromozomi Y erau încă identice la 10149073 de 10149085 scrisori examinate. Dintre cele 12 diferente … numai patru au fost mutatii adevărate care au avut loc in mod natural, prin generații “[http://www.sciencedaily.com/releases/2009/08/090827123210.htm] În ceea ce genomului uman, ea. Se estimează că genomul ar putea suferi doar cateva modificari de peste 100 de zeci de mii de ani.

[104] Un exemplu clasic este “de iarna Foamea olandeză”. Un studiu de urmărire a persoanelor care au suferit malnutritie severa ca fetusi in timpul al doilea război mondial a constatat că, în viața lor de adult au suferit de pe urma sindroame metabolice diverse probleme de metabolism, datorită “programare”, care a avut loc în această perioadă în uter. Ref: Foametea și dezvoltarea umană: iarna foamei olandez de 1944-1945. New York, NY, Statele Unite ale Americii: Oxford University Press.

[105] Dr. Gabor Mate, în lucrarea sa “În Realm de fantome înfometate” (North Atlantic Books, 2012) prezintă o cantitate enormă de cercetare cu privire la modul în care “emoțional pierdere” care apar la varste tinere afectează comportamentul mai tarziu in viata, în special tendința pentru vicii.

[106] relevanța naturii de interacțiune socială este mai profundă decât se credea. Corelație între diferite macro-sociale și factorii de probleme de sănătate publică, cum ar fi speranța de viață, tulburări psihice, obezitate, boli de inima, violență și multe alte aspecte sociologice au fost bine rezumate în cartea nivela de Richard Wilkinson și Kate Pickett, Penguin, martie 2009.

[107] Un studiu unic de sugari prematuri în incubatoare a constatat că prin stimularea pur și simplu le în acest timp (sau care prezintă “afecțiune”, printr-o atingere simplă) lor de sănătate pe termen lung, fiziologic a fost mult îmbunătățit în comparație cu cele neatins. Ref: tactile / kinestezic efecte de stimulare asupra nou-născuții prematuri, Pediatrie. 1986

[108] Ref: Structura de factori de risc genetici și de mediu pentru Tulburări psihice Frecvente utilizare și substanță în bărbați și femei, Arch Gen Psychiatry. 2003; 60

Comments are closed.