8. Definirea sănătatii publice

“Suntem cu toții responsabili pentru toate.” [109]-Dostoievski

Prezentare generală

Care este adevărata măsură a succesului pentru o societate? Ce este faptul că ne face fericiți, sănătoși, stabil și în echilibru cu lumea din jurul nostru? Nu este succesul nostru într-adevăr capacitatea noastră de a înțelege și a se adapta la realitățile lumii noastre pentru cel mai bun rezultat posibil pentru orice împrejurare dată? Ce dacă am găsi că natura însăși a sistemului nostru social a fost, de fapt reducerea calității vieții noastre pe termen lung?

După cum se va argumenta în acest eseu, structuri sociale moderne, valori și practici au deviat departe de, sau sunt în mare parte ignoranți de, ceea ce înseamnă adevărate de sănătate societale. Ce instituțiile noastre sociale acorde prioritate de astăzi sau de reducere de design, împreună cu obiectivele și motivațiile personale asociate cu “succes”, care sunt de prea multe ori în mod clar “decuplat” de la ce sprijin viața adevărată și mijloacele de avansare, [110] este un subiect luate în considerare puțin atent în lumea de astăzi. De fapt, cele mai multe “prosperitate” și “integritate” măsuri pentru condiția umană sunt acum la intamplare echivalată cu liniile de bază simple economice, cum ar fi PIB-ul, PPI sau cifre ocuparea forței de muncă. Din păcate, aceste măsuri sa ne informati despre aproape nimic despre adevărata ființă umană bine-și prosperitate. [111]

Sanatate Publica Termenul este o clasificare medicală, în esență, definită ca: “. Abordare a medicament care se ocupă cu sănătatea comunității ca un întreg” [112] În timp ce de multe ori folosite strict în relație cu boala transmisibila și condițiile aferente largă sociale, contextul aici se va extinde în toate aspectele vieții noastre, inclusiv nu numai sănătatea, ci fiziologice de sănătate mintală, precum și cazul în care valoarea a unui sistem social este măsurată prin starea de sănătate a cetățenilor în timp,. evaluarea și compararea condițiilor și consecințelor prin tendința de simplu de contabilitate și analiză factorul ar trebui să ofere o perspectivă în ceea ce poate fi schimbat sau îmbunătățit la nivel social.

Contextul centrală aici este modul în care condiția socială în sine – sistemul socio-economic – afectează sănătatea umană în ansamblu. În cuvintele lui Rudolph Virchow medic: “Medicina este o știință socială și politică, dar nimic medicament pe o scară largă”. [113] Virchow a recunoscut faptul că orice problemă de sănătate publică este invariabil legat de societate ca un întreg structura sa, caracteristicile și valoarea. întăriri au o influență profundă asupra sănătății și comportamentul unei societăți și argumente în ceea ce privește meritul de idei sociale noi inevitabil venit la o evaluare rațională a calității, prin comparație.

Din moment ce fiecare componentă respectiv de Sanatate Publica are caracteristici proprii și cauzalitate, putem lucra, de asemenea, să ia în considerare abordări alternative pentru o rezoluție anumită problemă sau îmbunătățirea, care nu ar putea fi în prezent în practică, dar în mod clar ar trebui să fie. O analiză a componentelor actuale de sănătate publică pentru a înțelege ceea ce se întâmplă în timp și în circumstanțe diferite, cuplat cu o evaluare de la caz la fiecare emisiune, cu o considerație inferențial de ceea ce ar putea “repara” sau “imbunatati” aceste rezultate pe scara cea mai mare posibilă este baza de tren de gândire exprimat aici.

Este convingerea TZM că modelul existent socială este o cauza de “patologie socială”, cu un dezechilibru de perpetuarea care este generatoare de inutil atât tulburări fiziologice și psihologice în rândul populației, să nu mai vorbim limitarea sistemic potențial uman și rezolvarea problemei în multe moduri. Desigur, acest context, de asemenea, se extinde în mod natural de sănătate a mediului, ceea ce înseamnă starea planetei, ca astfel de probleme ecologice / presiuni / simplificări aibă întotdeauna un efect asupra sănătății noastre publice în termen lung. Cu toate acestea, faptul că nu va fi focalizare în acest eseu.

Această analiză va separa problema de Sănătate Publică în două categorii generale – fiziologice și psihologice [114] – cu fiecare categorie rupt în subiecte care reprezintă probleme dominante data într-un procent relevant din populația totală.

Lăsați-o să fie bine înțeles că rezultatele fiziologice și psihologice foarte rar, dacă vreodată, au cauze singulare. Există un “bio-psiho-socială” [115] relația cu aproape toate fenomenele umane, luminoase, încă o dată, caracteristica multi-nivel simbioza al ființei umane Cu alte cuvinte,. Iar problema fiind axat pe ar putea fi considerate ” fiziologice “în general, cauza principala a rezultat faptul că s-ar putea foarte bine să fie” psihologic “sau” sociologic “în parte și vice-versa.

Factorul economic

După cum sa menționat, teza principală a acestui eseu este de a arăta efectul profund sistemul nostru global socio-economic are asupra sănătății publice, cu un accent mai specific privind puterea de sărăcie, stres și inegalitatea. Dacă luați o privire rapidă la cauzele majore de deces la nivel mondial, astfel cum a pus înainte de Organizația Mondială a Sănătății [116], diferențe clare, bazate pe starea economică a unei regiuni, cum ar fi faptul că de cancer sunt mai frecvente în societățile cu venituri mari în timp ce bolile diareei sunt mai frecvente în societățile cu venituri mici, oferă o perspectivă cu privire la modul în contextul mai larg al poziției socio-economică poate afecta sănătatea publică.

Mahatma Gandhi a spus odată: “Sărăcia este cea mai rea formă de violență”. [117] Sa context, se referă la decesele inutile cauzate de sărăcie, în sensul de a limitărilor generale astfel de restricții severe financiare au asupra sănătății. Această idee a fost ulterior cuprinse într-un termen numit violență structurală [118], definit de Dr. James Gilligan ca fiind “… ratele crescute de deces si invaliditate suferit de cei care ocupă treptele de jos ale societății.” El diferențiază violență structurală de violență comportamentală, în cazul în care fostul “funcționează continuu, mai degrabă decât sporadic” [119]

Vă rugăm să rețineți faptul că termenul de “violență”, în acest context, nu se limitează la clasificarea uzuală de daune fizice, cum ar fi de la persoană la persoană luptă sau de abuz. Contextul se extinde pentru a include opresiunii adesea nevăzut socială, care, prin intermediul lanțului de caracteristici de cauzalitate inerente sistemului nostru social, duce la vătămări inutile de oameni, ambele exemple fizice, psihologice sau ambele. din acest lucru poate varia de la evidente la complex în lanțul de cauză și efect.

Un simplu “macro” ar fi de exemplu prevalența bolilor diareei în lovite de sărăcie societățile Aceste boli ucide aproximativ 1,5 milioane de copii numai in fiecare an.. [120] Acesta este complet prevenite si tratabile și în timp ce infectia se raspandeste in sine, prin alimente contaminate sau apei potabile, sau de la persoană la persoană, ca urmare a igienă precară, evitabile său și raritate în națiunile lumii în primul rând prin faptul că arată Comparatorul cauza reală nu este acum boala in sine, ci condiția sărăciei, care îi permite să se dezvolte nestingherita. Cu toate acestea, relația de cauzalitate nu se oprește aici, atunci așa cum am nevoie să punem întrebarea “ce este cauza sărăciei?”

O mai abstract “micro” exemplu ar fi probleme de dezvoltare umană atunci când presiunile negative în structurile familiale sau de comunitate să apară. Imaginați-vă o mama singura, care, din cauza necesității de a crește financiare copilul, trebuie să lucreze pentru un venit o mare, în scopul de a face capete întâlni, limitarea disponibilitatea ei pentru copilul personal. Presiunile nu numai reduce sprijinul necesar și îndrumare pentru dezvoltarea copilului, ea a dezvolta, de asemenea, tendințe de depresie si anxietate ca urmare a stresului în curs de datorii, facturile si cum ar fi, și frustrare determinate de abuz începe să se materializeze în familie Acest lucru provoacă pierderi severe emotionale, apoi [121] în copil și dezvoltarea statelor nevrotice și nesănătoase mentale apar, cum ar fi o tendinta de dependenta de droguri.. [122] Câțiva ani mai târziu, încă suferă de dureri de pâslă în aceste perioade timpurii, copilul acum adult moare într-un supradoze de heroina. Intrebare: ce a cauzat supradoza de heroina Influența mamei sau a circumstanțelor economice mama însăși a constatat care soldul nepermis și îngrijirea atentă a copilului [123]????

În mod evident, nu există nici o utopie pentru condiția umană și să ne gândim ne putem adapta sistemul socio-economic pentru a contracara toate aceste “structural”, chestiuni legate de macro și micro, 100% din timp, este absurd. [124] Cu toate acestea, ceea ce este posibil este o imbunatatire dramatica a acestor probleme de sănătate publică prin trecerea natura condiției socio-economice, în modul cel mai strategic putem. Asa cum am continua cu analiza pe caz de tulburări mintale și fizice majore din lume, acesta va fi găsit că adevăratul imperativ pentru îmbunătățirea sănătății publice se bazează aproape în întregime pe această premisă socio-economice de cauzalitate [125].

Potrivit Gernot Kohler și Alcock Norman în 1976 lucrarea lor un tabel empirică a violenței structurale, un dramatic 18 milioane de decese au fost extrapolate la loc in fiecare an din cauza violenței structurale [126] și că studiul a fost de peste 30 de ani în urmă. Din acel moment decalajul global între săraci și bogați are mai mult de două ori, sugerând acum că numărul morților este chiar mult mai mare astazi. Într-adevăr, violență structurală este criminalul cel mai mortal pe planetă. Graficul de mai jos prezinta ratele de deces al unui anumit grup demografic, dezvăluind corelarea mai larga de mortalitate cu venituri mici și a crescut.

[Vezi PDF pentru Grafic]

HG Smith, JD Neaton, D. Wentworth, R. Stamler și J. Stamler, “diferențele socio-economice în risc de mortalitate in randul barbatilor testati pentru Trial riscurilor multiple de interventie Factor: bărbați I. Alb”, American Journal of Public Health (1996) 86 (4): 486-96.

Fiziologice de sănătate

Problemele de bază fiziologice ale populației umane de astăzi includ mortalitatea mare producătoare de epidemii, cum ar fi cancerul, boli de inima, accident vascular cerebral, etc probleme relativ minore, care nu numai că reduc calitatea vieții, ci, de asemenea, de multe ori preced aceste boli majore includ hipertensiunea arteriala, obezitatea și alte aspecte care, în timp ce mai puțin critice prin comparație, de obicei, sunt încă o parte a procesului care poate duce la boli majore și de moarte asupra timpului. [127] Din nou, este important să ne amintim că cauzalitate dintre aceste “boli” fizice nu este strict “fizic”, în sensul îngust al cuvântului ca studiu modernă și-a găsit adânc psihosocial [128] relatiile de stres la problemele aparent desprinse fiziologice.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cele mai comune cauze comune majore de deces în țările cu venituri mici, medii si mari sunt boli de inima, infectii ale cailor respiratorii inferioare, accident vascular cerebral, si Rac. [129] În timp ce fiecare dintre aceste boli (și multe altele) pot fi fi găsit cu privire la punctele care urmează cauzale, pentru simplicities Heart Disease dragul va fi un accent aici.

Studiu de caz: Heart Disease

În timp ce tratamentul bolilor de inima, a condus la un declin la nivel mondial în ușoară recentă atacuri de cord si decese general, [130] diagnosticul bolilor de inima nu a diminuat și de unele studii regionale este în creștere, [131] sau pe ritmul creșterii în mod substanțial. [132] Boala coronariana este în continuare considerat de OMS ca “principala cauza de deces” la nivel global [133] și sa constatat că în timp ce există factori genetici in joc, 90% dintre cei pe moarte “au factori de risc influențat de stilul de viață “și, în ansamblu boala este considerat prevenite dacă stilul de viață sunt făcute ajustări.

Pe scurt, bine stabilit relații cu diete bogate în grăsimi, fumat, alcool, obezitate, colesterol ridicat, diabet zaharat si a altor factori de risc ne permit să extindă cauzalitatea bolilor de inima si atunci cand urmam influențele, influența cea mai profundă larg găsit are de a face nu numai cu venituri absolută – dar statutul socio-economic relativ.

OMS face, în general, clar că, la scară globală, statutul socio-economic inferior rase boli de inima mai mult și mai natural a factorilor de risc care duc la ea. [135] Acest lucru, pe de o parte, descrie o relație economică directă la apariția bolii . Nu există nici o dovadă care să arate că diferențele genetice dintre grupuri regionale ar putea fi responsabil pentru aceste variații și este evident pentru a vedea cum o lipsa de putere de cumpărare conduce oamenii în stiluri de viață, care includ mai multe factori de risc.

Un studiu din 2009 in Jurnalul American de Epidemiologie numite “Viața-Curs pozitie socio-economica si incidenta bolilor de inima coronariene”, a constatat ca mai este o persoana rămâne în sărăcie, mai probabil el sau ea este de a dezvolta boli de inima [136]. Oamenii care au au fost defavorizate economic de-a lungul vieții au fost mai multe sanse de a fuma, fie obezi, au diete sărace și altele asemenea. Intr-un studiu anterior de către epidemiolog dr. Ralph R. Frerichs, concentrându-se în special pe decalajului socio-economice din orasul Los Angeles, CA, Statele Unite ale Americii găsite că rata de deces de la boli de inima a fost de 40 la suta mai mare pentru cei săraci peste tot decât pentru cele bogate. [137]

Având în vedere teza noastră originală să ia în considerare un link de la sistemul social însuși la prevalența bolii și de factori de risc asociați, trebuie să ia în considerare relația directă de stres și puterea de cumpărare.

Începând cu acesta din urmă, care este mult mai simplu, obiceiurile proaste de sănătate în mod clar să apară în medii cu venituri mai mici din cauza lipsei de fonduri pentru o mai bună nutriție, [138] asistență medicală [139] și educație [140] Mulți dintre bogate în grăsimi,. Înalt de risc alimente factor de sodiu, de exemplu, care duc la boli de inima, sunt, de asemenea, cel mai ieftin alimentar găsit în magazine.

Este de remarcat faptul că modelul nostru socio-economic produce bunuri bazate pe abilitățile puterea de cumpărare a demografice vizate. Decizia de a produce bunuri de calitate slabă alimentare se face pentru interesul de profit și, deoarece marea majoritate a planetei este relativ săracă, nu este de mirare că, pentru a îndeplini această piață, calitatea trebuie să fie redus pentru a permite cumpărarea competitivă. Cu alte cuvinte, există o piață pentru fiecare clasă socială inferioară și, bineînțeles, de clasă, mai mic de calitate. Această realitate este un exemplu de o legătură directă sistem social de relația de cauzalitate pentru o astfel de boala. În timp ce educația despre diferenta dintre produsele alimentare de calitate, ar putea ajuta la procesul de decizie al unei persoane sărace să mănânce mai bine, restricțiile financiare inerente condiției lor ar putea face cu ușurință că decizia dificilă, dacă nu chiar imposibil ca, din nou, astfel de bunuri sunt mai scumpe, în medie.

Într-o epocă în care producția de alimente și nutriție umană este un fenomen bine înțeles științific în ceea ce privește ceea ce funcționează și ce nu – ceea ce este sănătos și ceea ce nu este pe ansamblu – trebuie să întreb de ce abundența de alimente nesănătoase și în mod deliberat Metodele negative industriale există deloc. Raționamentul este că sănătatea umană nu este urmărirea producției de alimente industriale și nu a fost niciodată datorită interesului izolat pentru a genera venituri. Mai multe despre această tulburare stimulent inerent economiei de piață în Monetar-eseuri ulterioare.

Stresul Factor

Să considerăm acum rolul de stres. Stresul are mai mult de un efect asupra boli de inima decat se credea anterior și acest lucru nu este doar referindu-se la faptul că popoarele statistice cu venituri mai mici tind să aibă o înclinație de a face față de fumat, baut, manifestându-hipertensiune arterială și, prin urmare, nu ia în considerare trupurile lor și bine -datorându-se în curs de desfășurare lupta pentru supraviețuire și venituri. În timp ce aceste elemente sunt în mod clar evidente și, din nou, a găsit legat de stratificare inevitabil găsit în economia monetară-Market, [141] forma cea mai dăunătoare a stresului vine sub forma de stres psiho-social, ceea ce înseamnă stres cu privire la interacțiunea socială psihologică cu mediu.

Profesorul Michael Marmot al Departamentului de Epidemiologie si Sanatate Publica de la University College din Londra regizat două studii importante referitoare la statutul social de sănătate. [142] Utilizarea sistemului britanic Funcției Publice în calitate de grup de subiect, au descoperit ca gradientul de calitate de sănătate în societățile industrializate nu este pur și simplu doar o chestiune de sănătate precară de sănătate pentru dezavantajați și de bună pentru oricine altcineva. Ei au descoperit că există, de asemenea, o distribuție socială a bolilor cum te-ai dus de la partea de sus a acestuia socio-economice, la partea de jos și tipurile de boli pe care oamenii ar obține-ar schimba, în medie.

De exemplu, cele mai mici trepte ale ierarhiei au avut o crestere de patru ori a mortalității pe bază de boli de inima, comparativ cu cele mai înalte trepte. Chiar și într-o țară cu asistență medicală universală, mai rău statutul unei persoane financiară și poziția în ierarhie, mai rau sanatatea lor va fi, în medie. Motivul este, în esență psihologică, deoarece sa constatat că mai mult stratificat-o societate dată, mai rau de sănătate publică este, în general, în special pentru clasele de jos. [143]

Acest model a fost coroborată cu multe studii de-a lungul ani, incluzând o colecție profundă de cercetare organizat de Richard Wilkinson și Kate Pickett. În lucrarea lor, “Duhul Level – De ce egalitatea este mai bine pentru toată lumea”, au sute sursa de studii epidemiologice privind problema, subliniind modul în care societățile mai inegale perpetueze o gamă largă de probleme de sănătate publică, atât fiziologic si psihologic.

Heart Disease deoparte, unele tipuri de cancer, boli pulmonare cronice, boli gastro-intestinale, dureri de spate, obezitate, hipertensiune arteriala, speranța de viață scăzută și multe alte probleme sunt, de asemenea, găsite în prezent să fie legată de statutul socio-economic, în opinia larg, factori de risc nu doar singulare . [144] Există o “înclinare socială”, ar putea fi numit, în domeniul sănătății în întreaga societate și în cazul în care ne sunt plasate în raport cu alte persoane are un efect puternic psiho – cele de mai sus ne-au o sănătate mai bună, în medie, în timp ce cele de mai jos ne-au sănătate mai precară, în medie, [145].

O comparație statistică a sănătății publice între țările cu niveluri ridicate ale inegalității veniturilor (cum ar fi Statele Unite ale Americii), precum și cele cu niveluri mai scazute de inegalitate a veniturilor (cum ar fi Japonia) relevă aceste adevăruri destul de evident, [146].

Cu toate acestea, astfel de general, considerate “fizice” bolile sunt doar o parte din criza de sanatate publica generate de inegalitatea care, din nou, este încă o consecință sine originar din stratificare directe, imuabil inerente sistemului nostru social global.

Psihologice de sănătate

Poate și mai profundă în implicațiile sale de sănătate publică este rezultatul inegalității sociale asupra sanatatii noastre mentale sau psihologice. Acest lucru se extinde în reacții comportamentale și tendințe, cum ar fi acte de violență sau abuz, împreună cu probleme emotionale, cum ar fi tulburari de depresie, anxietate și personalitate în general.

O evaluare tendința generală de depresie si anxietate în țările dezvoltate, țările care mulți s-ar gândi intuitiv ar avea mai multă bucurie și ușurință datorită bogăției materiale disponibile, dezvăluie o realitate mult mai diferit. [147, 148] Un studiu britanic depresie în rândul persoanelor în examinarea 20 de ani a constatat că acesta a fost de două ori la fel de comune în 1970 decât a fost în 1958 [149] Un studiu american a aproximativ 63700 de studenti de colegiu au constatat că de cinci ori mai mulți adulți tineri sunt de-a face cu niveluri mai ridicate de anxietate decât în ​​sfârșitul anilor 1930. [. 150] Un studiu prezentat la 2011 American Psychological Association a aratat ca boala mintala a fost mai frecvente in randul studentilor de colegiu decât era în urmă cu un deceniu. [151]

Psihologul Jean Twenge de la Universitatea din San Diego situat 269 de studii legate de anxietate de măsurare în Statele Unite între 1952 și provenind 1993 și evaluarea globală indică o tendință clară în dramatic creșterea anxietății în această perioadă, cu, de exemplu, concluzia că, prin sfârșitul anilor 1980 media copil american a fost mai nerăbdător decât pacienții de psihiatrie a copilului în 1950. [152]

Un raport NCHS 2011 arată că rata de utilizare antidepresiv în America, printre adolescenti si adulti (Oameni de varsta 12 si mai mari) a crescut cu aproape 400% între 1988-1994 și 2005-2008. Antidepresivele au fost medicamente baza de prescriptie medicala treilea cel mai frecvent luate de americani în perioada 2005-2008. [153]

În timp ce o componenta genetica pentru depresie poate avea relevanță, rata de tendința arată în mod clar o cauzalitate de mediu ca forță motrice. În cuvintele lui Richard Wilkinson:

“[O] acă persoanele cu boli mintale au, uneori, schimbări în nivelurile de anumite substanțe chimice din creier, nimeni nu a demonstrat că acestea sunt cauze ale depresiei, mai degrabă decât schimbări cauzate de depresie … deși unele vulnerabilitate genetică ar putea sta la baza unor boli psihice , acest lucru nu poate prin ea însăși să explice creșterea uriașe în boală, în ultimele decenii -. genele noastre nu se poate schimba atât de repede “[154]

Se pare noastră statutul relativ socială are un efect profund asupra bunăstării noastre mentale și această tendință poate fi, de asemenea, găsite în ceea ce ar putea fi declarate ca psihologia evolutionista primatelor similare, precum. Un studiu efectuat în 2002 efectuat pe maimute macac au descoperit ca cei care au fost subordonate / inferioară într-o ierarhie socială dată a avut mai putin de activitate dopamina decat cele dominante și această relație se va schimba sub formă de seturi diferite au fost regrupate. Cu alte cuvinte, nu avea nimic de-a face cu biologia lor specifice – numai aranjament social care a redus sau ridicat nivelul lor de dopamina. Este, de asemenea, a constatat ca maimuta ierarhiei ar folosi cocaina mai mult pentru a compensa. Acest lucru este revelator ca nivelurile de dopamina scăzute în primate (inclusiv oameni), se constata ca au o corelație directă la depresie. [155]

Model a devenit foarte clar și în timp ce factorii de stres directe, cum ar fi siguranța locului de muncă, datoriile și de alți factori în mare măsură economice inerente a sistemului social joacă un rol important, [156] relevanța statutul socio-economic în sine este încă dominantă.

Graficul de mai jos este o comparație de ansamblu utilizare de Sănătate Mintală și droguri de către țara [157]. Ea include nouă țări aprovizionarea de date din anchetele OMS, inclusiv tulburari de anxietate, tulburari de dispozitie, tulburari impulsive, vicii și altele. Se poate vedea în mod clar că Statele Unite, care are, de asemenea, cel mai înalt nivel de inegalitate, are un nivel enorm de tulburări mentale Heath și consumul de droguri, precum și prin comparație cu țările mai puțin stratificate, Italia fiind cel mai mic în tulburări de sănătate mintală ale grupului.

Starea chiar percepută sociale, cum ar fi relațiile castă găsite în țări ca India, poate avea un efect profund asupra încrederii și a comportamentului. “Un studiu efectuat în 2004 a comparat abilitatile de rezolvare a problemelor ridicate de 321 băieți castă indian impotriva celor de 321 de avion băieți castă indiană Rezultatele au demonstrat că, atunci când casta nu a fost anunțată public înainte de rezolvarea de probleme a început, ambele seturi de băieți obținut rezultate similare. runda. al doilea, în fața căreia casta a fiecărui grup a fost anunțat public, mai mic grup de casta s-au descurcat mult mai rău, și casta inalta mult mai bine, producerea de date foarte divergente comparativ cu primul tur de scrutin. [158] Oamenii sunt mult influențate de perceput statutul în societatea lor și, adesea, atunci când ne așteptăm să fie văzute ca fiind inferioare, de foarte multe ori vom efectua ca atare.

În concluzie la această subsecțiune cu privire psihosocială, inegalitatea pe bază de fenomen, care prezinta o relație clară de a bunăstării psihologice, este important să se facă rapid clar gamă largă de probleme legate de găsit. In timp ce studiul în continuare a acestor probleme poate fi găsită în Lista de lecturi (Anexa C) din acest text cu lucrările de Sapolsky, Gilligan, mate și foarte recomandat Wilkinson, lăsați-l să se constate, în general, aici, că, atunci când vine vorba de educație, capital social ( încredere), obezitate, speranța de viață, naștere Adolescente, Detenția și pedeapsă, mobilitatea socială, Oportunitate, și chiar și Inovare – țările cu inegalitatea veniturilor mai face mai bine decât cele cu inegalitatea veniturilor mai mult. Pune-un alt mod, acestea sunt societăți mai sănătoase.

Studiu de caz: Violenta comportamental

Împreună cu aspectele de mai sus cu privire la inegalitatea în societate, există una care merită o privire mai profundă – Violența de comportament. Penală psihologic Dr. James Gilligan, fostul șef al Centrului pentru Studierea violenței la Harvard Medical School, a scris un tratament definitiv pe această temă în lucrarea sa “Violența: Epidemia nostru Deadly și a cauzelor sale” Dr. Gilligan face foarte clar. că formele extreme de violență nu sunt aleatorii sau induse genetic, ci mai degrabă reacții complexe, care provin din experiențe stresante, atât pe termen lung și scurt.

De exemplu, abuz asupra copilului, atât fizice, cât și emoționale, împreună cu nivelurile de stres ce în ce mai dificile personale, au o corelație directă cu acte premeditate și impulsiv, atât de violență și bărbați în timp ce au o înclinație statistic mai mare față de violența în mare măsură, datorită caracteristicilor endocrine, care, în timp ce reacții nu cauzează violență, le poate exagera pe influența stresului, [159] temă comună este influenta mediului și a culturii.

Acest lucru nu este de a înlătura relația de hormoni sau chiar predispozițiile genetice, eventual, [160], dar pentru a arăta că la originea acestui comportament nu este clar biologia noastră, dar conditia pe care un om există și experiențe îndurat. Alte ipoteze comune de cauzalitate, cum ar fi “Instinct” sunt, de asemenea, mult prea abstract și vag pentru a organiza orice fel de validitate operațional. [161]

“Sunt ceea ce sugerează că singura modalitate de a explica cauzele de violență, astfel încât să putem învăța cum să-l împiedice să se apropie, este violența ca o problemă în domeniul sănătății publice și medicină preventivă, și să se gândească la violență ca un simptom de viață amenință patologie, care, la fel ca orice formă de boală, are o etiologie sau cauza, un agent patogen “-Dr. James Gilligan. [162]

În diagnosticul dr. Gilligan, el face foarte clar faptul că cea mai mare cauza a comportamentului violent este de inegalitate socială, subliniind consecința de rușine și umilință ca o caracteristică emoțională a celor care se angajează în acte de violență. [163] Thomas Scheff, un profesor emerit de sociologie în California, a declarat că “a fost rușine emoție socială” [164] rușinea și umilința pot fi echivalate cu sentimente de prostie, inadecvare, jena, o nebunie, senzație de expus, nesiguranță și ca -. toate în mare măsură socială sau comparativ în originea lor.

Inutil să spun, într-o societate globală în creștere, numai nu cu disparitate venit, dar în mod inevitabil, “de sine” disparitate – de la statutul de touted ca este direct legată de nostru “succes” în locurile noastre de muncă, nivelurile de conturi bancare și similare – aceasta este un mister că sentimentele de inferioritate, rușine și umilință sunt capse de cultura de astăzi. Urmare a acestor sentimente au implicații foarte grave pentru sănătatea publică, așa cum sa menționat mai înainte, inclusiv epidemia de violență comportamentale vedem acum astăzi, în diversele sale forme complexe. Impuscaturi terorismului, școli locale și a bisericii, împreună cu alte acte extreme, care pur si simplu nu existau înainte în rezumate le găsesc astăzi contextul relevă o evoluție unică de violență în sine. Dr. Gilligan conchide: “. Dacă dorim să prevină violența, apoi, agenda noastră este reforma politică și economică” [165]

Graficul de mai jos prezinta ratele de omucidere din națiunile bogate cu statele diferite de inegalitate socială. Statele Unite, care este probabil cea mai mare “anti-socialiste” avocat cu garanții mici structurale în loc (cum ar fi lipsa de ingrijire a sanatatii universal), în timp ce, de asemenea, împingând etica psihologic că “independența” și “concurența” sunt cele mai importante Etosul – prezinta un nivel masiv de violență În timp ce dezbaterile peste controlul armelor și dori încă persistă în peisajul politic american cu privire la epidemie, în mod clar că într-adevăr nu are nimic de-a face cu cauzalitatea..

[Vezi PDF Pentru Grafic]

În Concluzie

Acest eseu a încercat să ofere o imagine de ansamblu concisă de relații cauzale de bază pentru sănătatea umană, atât la nivel psihologic și fiziologic. Tema este modul în care starea socio-economică, în general, îmbunătățește sau se înrăutățește sănătatea publică generală, făcând aluzie la condițiile ideale care ar îmbunătăți fericire, reducerea generală a bolilor și a atenua problemele de comportament epidemice, cum ar fi violența.

În timp ce relațiile economice directe sunt foarte clare în modul în care acestea reduc sănătății umane și a bunăstării în formă de privațiune absolută, cum ar fi incapacitatea de a obține alimente de calitate, forței de muncă legate de restricții de timp care reduc suport emoțional și de dezvoltare pentru copii, pierderea de educație ca urmare a problemelor de finanțare regionale, împreună cu de la caz la caz, criza, cum ar fi faptul că cele mai multe căsătorii se încheie din cauza unor probleme monetare de calitate, [166] problema privarea relativă a fost mai mult accent, datorită faptului că acesta este, de asemenea, o cauză a privarea de cele mai multe absolută în sine.

Puse în context structural, socio-economic, această realitate contestă ferm etosul acest concurs, clasa și alte “capitalist” noțiunile de stimulare și progresul sunt factori de progres social și de sănătate. Mai multe vom afla despre acest fenomen, mai puternic argumentul că devine natura sistemului nostru socio-economic este înapoi în concentrarea acesteia și intențiile progresul uman și succesul nu este clar definită prin afluxul constant de bunuri de piață, gadget-uri și creații materiale pentru achiziția.. sănătate publică și a bunăstării se bazează pe modul în care ne raportăm la fiecare ele și mediului în ansamblu.

Rezultatul este o formă ascunsă de violență împotriva populației și, prin urmare criză de sănătate publică ce vedem este într-adevăr un civila si drepturile omului problemă. Când vedem clar genocid în lume ne opune ferm pe motive pur morale. Dar ce se întâmplă dacă a existat un genocid constantă, care este nevăzut, dar foarte real – nu perpetuat de către o anumită persoană sau un grup, ci de o tulburare psihologică născut din stresul generat de metoda tradițională de interacțiune umană și economică comanda care a fost creat și codificate?

După cum se va argumenta în eseurile următoare, ajustări simple ale sistemului socio-economic actual nu sunt suficiente, în mod substanțial pe termen lung pentru a rezolva aceste probleme. Principiile fundamentale ale modelului foarte noastre actuale sunt obligate prin orientările ierarhice economice și competitive și de a lucra cu adevarat pentru a elimina aceste atribute și consecințele este de a transforma complet întregul sistem social.

Note de subsol pentru “Definirea Sănătate Publică”:

[109] Parafrazat, din Fratii Karamazov, Fiodor Dostoievski, 1880, p316

[110] Punctul de aici se referă la modul în care recompensele societății moderne și consolidează anumite comportamente asupra altora. De exemplu, în lumea occidentală recompensa financiar mai vine la non-producatoare de instituții financiare decât din producția adevărat bun și de servicii. Acest lucru a generat o problemă de stimulare, care include, de asemenea, ignorarea mediului și a sănătății publice ignorarea în general. După cum se va face aluzie mai târziu, în acest text, psihologia economiei de piață se opune de fapt, de susținere a vieții.

[111] În ultimii ani, alte încercări au fost făcute pentru a cuantifica “fericire” și a bunăstării, cum ar fi Fericirea național brut (GNH) Indicator care efectuează măsuri prin intermediul anchetelor periodice http://www.grossnationalhappiness.com/

[112] Sanatate Publica definite: http://www.medterms.com/script/main/art.asp?articlekey=5120

[113] Evolutia de Medicină Socială, Rudolph Virchow: Rosen G., din Manualul de Sociologie Medicală, Prentice-Hall, 1972

[114] fenomene sociologice vor fi grupate în categoria psihologică aici pentru motive de simplitate, ca urmare a unei condiții sociologic este Statele agregate psihologice ale persoanelor fizice.

[115] bio-psiho-socială înseamnă interacțiunea de influență biologice, psihologice și sociologice pe un anumit consecință. De exemplu, obezitate, pe suprafata, pur și simplu se referă la manca. În cazul în care o persoana mananca prea mult, ei castiga in greutate. Cu toate acestea, există un grad mare de dovezi acum (ca vor fi prezentate mai târziu în acest eseu), care arată modul în care psihologia unei persoane poate fi efectuată pentru a implora confortul de a consuma din cauza unor factori externi – cum ar fi o istorie emoțională lipsit sau corporale adaptare slabă în cazul în care obiceiurile rele sunt formate și de așteptat. Aceste noțiuni din urmă, care influențează psihologia cuiva sunt un rezultat al condiției sociologice.

[116] Sursa: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs310/en/index.html

[117] Citat în o pace justă prin Transformare: Fundații culturale, economice și politice pentru Schimbare, Asociația Internațională de Pace, 1988

[118] propusă Referință: Un tabel empirică a violenței structurale, Gernot Kohler și Norman Alcock, 1976 http://jpr.sagepub.com/content/13/4/343.extract

[119] violenței, James Gilligan, Grosset / Putnam, New York, 1992, p192

[120] Sursa: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs330/en/index.html

[121] Termenul Pierderea emoțională se referă la traume emotionale profunde suferite, cea mai mare parte ca un copil, care persistă în vigoare. În cuvintele lui Dr. Gabor Mate “Cea mai mare daunele cauzate de neglijență, traume emotionale sau pierdere nu este durerea imediat, dar ele provoacă distorsiuni pe termen lung pe care le provoacă în mod un copil în curs de dezvoltare vor continua să interpreteze lumea și situația ei în ea “În Realm of Ghosts foame”, nord-atlantice, Cărți 2012., p512

[122] După cum sa menționat anterior, activitatea de Gabor Mate este foarte recomandat pe obiectul de dependenta care rezultă din pierderea emoțională în copilărie și sentimente de insecuritate. “În domeniul de fantome înfometate”, nord-atlantice, Carti 2012

[123] Boala de muncă mentală și Economiei, prin MH Brenner este recomandată. Rezumat: “Prin corelarea datelor extinse economice și instituționale din statul New York pentru perioada 1841 – 1967, Harvey Brenner concluzionează că instabilități în economia națională sunt singura sursa cea mai importantă a fluctuațiilor mentale-spital de admitere sau ratele de admitere.”

[124] A se vedea “Factorul Humanity” în lista de Vocabular, Anexa A

[125] Un studiu de referință în contextul de bază este același Efectul de factori de risc cunoscuți pentru exces de mortalitate de adulți Negre din Statele Unite, Journal of American Medical Association, 263 (6) :845-850, 1990. Acest studiu epidemiologic a constatat că două treimi din afro-americani decese menționat în context, ar putea fi reprezentat doar din cauza statutului socio-economic scăzut în sine și cele directe / indirecte consecințe. [126] O masă empirică a violenței structurale, Gernot Kohler și Norman Alcock, 1976

[127] Referință:

[128] psihosocială definite: Implicarea aspecte ale comportamentului, atât socială și psihologică; http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/psychosocial interrelația

[129] Primele zece cauze de deces, OMS http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs310/en/index.html

[130] Tendințe în SUA bolilor de inima, cancer, accident vascular cerebral și http://www.prb.org/Articles/2002/USTrendsinHeartDiseaseCancerandStroke.aspx, PRB

[131] Boala de inimă să crească cu 25% până în 2020

[132] Noile statistici europene Lansat pe boli de inima si accident vascular cerebral [http://www.sciencedaily.com/releases/2012/09/120929140236.htm]

[133] Atlasul bolilor de inima si accident vascular cerebral, OMS și CDC, partea 3, Global Burden de boală coronariană

[134] Ibidem.

[135] Ibidem., Capitolul 11, statutul socio-economic

[136] Viața-Curs pozitie socio-economica si incidenta bolilor de inima coronariene, American Journal of Epidemiology, 1 aprilie 2009. http://aje.oxfordjournals.org/content/early/2009/01/29/aje.kwn403

[137] Heart Disease legat de sărăcie, New York Times, 1985 http://www.nytimes.com/1985/02/24/us/heart-disease-tied-to-poverty.html

[138] Citat din studiul “Poate cu venituri mici americani permite o dieta sanatoasa? “Mulți specialiști cred că nutriționale toti americanii, indiferent de venituri, au acces la o dieta hranitoare de cereale integrale, carne slaba, legume proaspete și fructe și. În realitate, prețurile la alimente reprezintă o barieră importantă pentru mulți consumatori care încearcă să echilibreze o buna nutritie, cu accesibilitate “http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2847733/.

[139] Referință: cheltuielile medicale împinge milioane de oameni în sărăcie în întreaga lume, OMS http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2005/pr65/en/index.html

[140] Referință: “Gap Educație crește între bogați și săraci, Studii Say”, NY Times 2012 [ ]

[141] stratificarea Class este o parte imuabilă a modelului socio-economic actual, datorită atât sistemul de stimulente care distribuie în mod disproporționat a generat venituri, favorizând strategică niveluri superioare ale ierarhiei – cum ar fi, în 2007, directorii executivi ai celor mai mari companii din SUA au primit 365 de bine peste 500 de ori de salarizare a salariatului mediu. Acest lucru poate fi cuplată cu practicile de politică monetară macroeconomice, care recompensează structural bogați și săraci pedepsi prin sistemul de interes. (Bogat venituri din dobânzi câștig pe investiții, în timp de capital săraci, lipsit de investiții, să ia împrumuturi pentru majoritatea achizițiilor mari, plata dobânzilor. Pune în abstracție, săraci sunt obligați să dea banii lor bogați prin intermediul acestui mecanism.)

[142] Whitehall Studiul I și II, http://www.ucl.ac.uk/whitehallII/ Vedeți de asemenea: Epidemiologia statutul socio-economic și de sănătate Marmot M. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed / 10681885

[143] Ibidem.

[144] Un calificativ aici de remarcat este faptul că acest fenomen se referă mai mult la societăți relativ bogate, în general, decât o face la societățile de sărăcie inerent afectate.

[145] Referință: factorii sociali determinanți ai sănătății: fapte concrete, RG Wilkinson & M. Marmot, Organizația Mondială a Sănătății, 2006

[146] A, PDF rezumat al diagramele linie de regresie extrase din lucrarea de R. Wilkinson și Pickett K. pot fi găsite aici pentru referință:

[147] Referință: creștere dramatică de anxietate și depresie la copii și adolescenți, Peter Gray, 2012

[148] Tulburarile de anxietate sunt brusc pe Rise, Timi RD Gustafson [http://timigustafson.com/2011/anxiety-disorders-are-sharply-on-the-rise/]

[149] Tendințe în timp copilului și adolescentului de sănătate mintală, Maughan, Collishaw, Goodman si muraturi, Revista de Psihologie Psihiatrie a Copilului si, 2004

[150] Sourcing Asociației Anxietate Tulburări ale Americii, acest articol este o însumare recomandăm:

[151] depresie în creștere în Elevii Colegiului, NPR, 2011 [http://www.npr.org/2011/01/17/132934543/depression-on-the-rise-in-college-students]

[152] vârsta de anxietate? Cohorta schimbare naștere în anxietate și nevrozei, JM Twenge, Revista de Psihologie personalității și Social, 2007

[153] utilizarea antidepresiv la persoane in varsta 12 si peste: Statele Unite ale Americii, 2005-2008, Laura A. Pratt, NCHS, Oct 2011 [http://www.cdc.gov/nchs/data/databriefs/db76.htm]

[154] Nivelul de Duhul de Richard Wilkinson și Kate Pickett, Penguin, martie 2009, p65

[155] dominația socială în maimuțe: receptorii dopaminergici D2 și cocaină auto-administrare, Morgan & Grant, Nature Neuroscience, 2002 5 (2): 169-74

[156] Rata de rachete în urma recesiunii recesiunii economice, Nina Lakhani, Independent, 15 august 2012 Suicide

[157] Grafic de la nivel de Richard Wilkinson Duhul și Kate Pickett, Penguin, martie 2009, P67

[158] sisteme de credință și inegalitățile de folosință îndelungată, de cercetare studiul de politică de lucru, Waskington DC: Banca Mondială, 2004 | Grafic de la nivel de Richard Wilkinson Duhul și Kate Pickett, Penguin, martie 2009, p113-114

[159] testosteron, hormonul a fost de obicei “acuzat” de agresiune de sex masculin. Cu toate acestea, sa constatat că diferențele inter-individuale în nivelurile de testosteron nu duce la diferențe proporționale în nivelurile de comportament agresiv atunci când testele asupra populației generale au fost efectuate. Acesta a fost constatat că, mai degrabă decât de testosteron cauzand nivelurile de agresivitate să crească, acesta este, în esență un alt mod în jurul valorii de. Vedeți Probleme cu testosteron, Robert M. Sapolsky, Simon & Schuster, 1997, p147-159

[160] A se vedea: Violența-un cocktail toxic de gene și mediu, Mariya Moosajee, JR Soc Med. Mai 2003; 96 (5): 211-214 | constată un studiu din Noua Zeelandă în cazul în care o legătură aparentă genetica constatat la un comportament violent nu ar face decât în ​​cazul în care manifestă o mare de abuz în copilărie au avut loc pentru a declanșa o expresie de care înclinației genetice aparentă. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC539471/

[161] violenței, James Gilligan, Grosset / Putnam, New York, 1992, P210-213

[162] Ibidem, P92

[163] Ibidem, Capitolul 5

[164] Rușinea și conformității: sistemul de apărare-emotie, TJ Scheff, american sociologice opinie, 1988, 53:395-406

[165] violenței, James Gilligan, Grosset / Putnam, New York, 1992, p236

[166] Lupte Money Preziceți Rata divort, Catherine Rampell http://economix.blogs.nytimes.com/2009/12/07/money-fights-predict-divorce-rates/

Comments are closed.