FAQ: Care este istoria de TZM și ceea ce este diferența cu Proiectul Venus?

Manifestarea timpurie a TZM a fost ca o mișcare socială de a crea gradului de conștientizare în ceea ce privește masa trenului de gândire care stă la baza munca unui om pe nume Jacque Fresco – un designer industrial și inginer social care a fondat o organizație numită Proiectul Venus.

Cu toate acestea, la începutul anului 2011, tensiunile brusc a apărut din Fresco dl și cei asociați Meadows Roxanne. Acesta a generat în cele din urmă o ruptură între cele două organizații care acum funcționează fără a influența pe alții în fiecare activ. Este important să rețineți că nu există nici o opoziție între cele două organizații.

Diferențele dintre cele două organizații în restul funcția de strategie & în timp ce obiectivul larg este în esență același.
Funcția:

TZM încearcă să comunice unui tren de gândire cu privire la modul în care înțelegerea și aplicarea raționamentului științific poate îmbunătăți societatea umană în ceea ce privește sănătatea publică și durabilitatea societății. Ea încearcă să genereze o masă critică educat la nivel global pentru acceptarea și punerea în aplicare a acestui tren de gândire și, prin urmare, noțiunile de auto-evidente pentru un design social, care emerge din această logică. Acest lucru se face prin mai multe programe și evenimente, cum ar fi Ziua Zeitgeist, Zeitgeist Festivalul mass-media, primării capitolul lunar, Buletine, Comunicate de presa, Cursuri, emisiuni radio, Social Networking, țintă să se gândească proiecte Tank, și alte medii.

TVP a fost niciodată un istoric Mișcarea Social. Mai degrabă, TVP funcționează în esență, ca un think tank, care dezvoltă și își exprimă activitatea de Jacque Fresco – în special viziunea sa asupra viitorului în ceea ce privește design fizice și metode sociale.
Strategie:

În comunicarea lor, TVP tinde să se aprovizioneze ei înșiși ca soluție și, prin urmare, funcționează ca o instituție, susținând adesea de proprietate intelectuală de idei diferite de Jacque Fresco. De exemplu, definiția termenului și, prin urmare, a unui “economie bazată pe resurse”, a fost solicitată pentru Drepturile de Autor de TVP în 2010.

TZM nu limitează referința soluție pentru TVP sau orice persoană singură sau instituție și, de asemenea, nu pretinde dreptul de proprietate sau inițierea de orice idee promovată. În schimb, se concentrează pe raționamentul din spatele subliniind abordarea aplicării eficiență științific pentru societate, aprovizionarea întreaga cercetare științifică fără discriminare, fără accent pe orice instituție specifică sau figura.

Se poate argumenta că toată cunoașterea este dezvoltat prin intermediul serie evoluția culturală și informațională și conceptul de “Credit” și “Proprietary instituțională” devine insuportabilă intelectual în realitate. Acest lucru nu este să spun că cei cu autoritate de experți nu trebuie să fie favorizat într-o situație care are nevoie de astfel de merit în aplicare. Dar, pe nivelul de date / raționament, informațiile întotdeauna standuri pe cont propriu și îndură de control propria logică și mesager devine neimportant.

TZM vedea Shift sistemul de valori și imperativ de învățământ ca problema cea mai critică în acest moment, care este motivul pentru care programele publice de interacțiune sunt în prim-planul.

Proiectele de foarte tehnice specifice, caracteristice TVP, care ar cuprinde, de fapt mecanica sistemului social, sunt considerate să iasă ca o consecință firească o dată trenul de gândire este digerat de către public.

În plus, TZM, in timp ce lucra pentru a promova trenul open source de gândire de a educa publicul ca obiectiv cel mai important, prin interacțiunea comunității și mass-media, are, de asemenea, o parte activist mai traditional, cu unitățile de alimentare în curs de desfășurare și muncă de caritate pentru a ajuta la ușura în creștere stresul cauzat de acest sistem.

TVP se angajeaza nici o comanda mai mare de activism sau acțiuni de caritate și operează exclusiv pentru exprimarea activitatea de Jacque Fresco.
RBE vs RBEM:

Dintr-o privire generală la locul de muncă TVP cu ceea ce ei consideră a fi noțiunea de proprietate a unui “economie bazată pe resurse” [RBE] și definiția acestuia, unele în Mișcarea preferă să se adapteze la termenul de “bazată pe resurse model economic” [ RBEM] să se despartă de asociația Fresco specifice / definiție și pentru a permite o înțelegere mai flexibilă general al trenului de gândire.

Comments are closed.