FAQ: Cine finanțează mișcarea Zeitgeist? Acceptă donații ca în orice organizație non-profit?

Mișcarea Zeitgeist globală și filialele acesteia foarte rar, dacă vreodată, solicită vreo donație monetară. Noi nu conducem nici o strângere de bani, iar aceasta se face în mod deliberat. Etica promovată în acest context este pentru a ”strânge” timpul și acțiunile participanților și nu banii acestora. Este de așteptat ca cei care facilitează filiala proprie să fie dispuși să permită eventualele pierderi financiare personale (de exemplu, Peter Joseph, fondatorul mișcării, este unicul finanțator al site-ului filialei globale, administrarea acestuia, cât și evenimentele ”principale” ale acesteia cum ar fi Zeitgeist Day, Festivalul Media Zeitgeist, etc.)

Singura excepție este permisiunea universală a filialelor oficiale de a produce și distribui articole de îmbrăcăminte sau produse asemănătoare pentru acoperirea costurilor site-ului sau a altor costuri.

Alte strângeri de donații pot fi doar specifice unui proiect. Ca de exemplu, dacă o primărie cere 400RON pentru a aproba un loc de întâlnire pentru membrii unei filiale, colectarea banilor pentru acest scop este făcută printr-un sistem de urmărire a acestei colecte, cel mai probabil prin site-ul filialei.

De asemenea, evenimentele care necesită vânzarea de bilete sunt nevoite de a ajunge la un scenariu în care profiturile nu depășesc costurile implicate de acel eveniment. Ca exemplu, dacă costul închirierii unei hale sau sală este de 400RON, iar acea hală poate deține 50 participanți, costul unui bilet ar fi 8 lei de persoană, cu considerația că se va ajunge la acea capacitate.

Integritatea mișcării, a filialelor și ai membrilor acestora este reprezentată de lipsa câștigurilor financiare în executarea respectivelor activități desfășurate. Mai important de realizat este că banii în sine sunt cauza principală a corupției în lumea de astăzi din punct de vedere sociologic, iar fără această interferență abuzivă, mișcarea poate continua lupta contra acestor probleme.

Comments are closed.