FAQ: Din ce perspectivă privește mișcarea soluțiile aduse problemelor sociale de azi?

Aparent, majoritatea soluțiilor la nivel global oferite în ziua de astăzi sunt încadrate în rânduirea socială curentă și practicile acesteia.

Ca exemplu, în prezent sunt peste 1 miliard de persoane fără hrană pe glob, și cele mai uzitate soluții tind să folosească valoarea monetară într-un mod sau altul pentru a furniza resursele necesare.

În schimb, mișcarea ia o atitudine diferită. Decât să ia fiecare problemă după caz și să lucreze la rezolvarea acesteia în granițele stabilite de către sistemul uzitat, un sistem care de fapt este posibil să creeze problema, mișcarea face un pas în urmă pentru a considera logica problemelor și cum se asociază cu referința științifică (în ceea ce privește metoda științifică), fără a considera tradiția socială sau uzanță.

În cazul celor 1 miliard de suferinzi, soluția nu constă în nevoia de a strânge mai multe donații, mai multe subvenții guvernamentale sau chiar legislații pentru limitarea abuzurilor cauzale și exploatarea zonelor aferente. Deoarece acestea nu sunt măsuri directe, ele nefiind în strânsă legătură cu mecanismul supraviețuirii, acestea sunt mai degrabă în strânsă legătură cu tradițiile sociale curente.

Problema în sine este una tehnică, nu politică sau financiară. Foametea în masă este o problemă tehnică care se ivește doar când resursele necesare pentru asigurarea supraviețuirii nu sunt disponibile în anumite regiuni (cum ar fi Africa, continentul cel mai afectat de această problemă) din diverse motive. În cazul acesta se vine cu întrebarea: există vreo restricție de mediu dovedită care cauzează ca respectivele resurse să nu fie disponibile? Răspunsul la întrebarea aceasta în ziua de astăzi ar fi un ”nu” concis. A fost dovedit de către Organizația Mondială a Sănătății (și de alte organizații printre altele) că la nivel mondial producem destulă hrană pentru a întreține toți locuitorii planetei, și de asemenea avem mijloace tehnice de a desăra apa oceanelor și purifica apa poluată pentru a o face potabilă, iar aceasta se poate face la scară industrială.

Abordarea financiară are un defect inerent care nu permite distribuirea acestor bunuri și resurse de bază pentru susținerea existenței celor suferinzi, iar prin asta concludem că metoda în sine este ineficientă din punct de vedere economic, considerând definiția autentică a cuvântului, despre care am discutat mai sus.

Abordarea tehnică, care dovedește că aceste lucruri sunt într-adevăr posibile, unde nici o persoană nu ar mai fi nevoită să flămânzească, fiind doar nevoie să schimbăm procedeul și să evităm obiceiurile sociale contemporane.

La fel cu majoritatea materialelor mișcării Zeitgeist, noi privim structura financiară, în ansamblu, ca fiind cauza principală a problemelor lumii și în schimb ne axăm pe realitatea tehnică prin abordarea propice către soluție, aceasta fiind bazată pe cauzalitate științifică în locul cauzalității financiare. Într-o lume în care progresul riguros al informației și tehnologiei mecanice, marea îndeplinire este aceea că putem face cu mult mai multe lucruri decât în trecut pentru a satisface nevoile populației umane în timp ce creăm o conceptualizare prin care majoritatea problemelor sociale și de mediu contemporane ar fi rezolvate în viitorul apropriat doar prin a ne actualiza rațiunea.

Comments are closed.