FAQ: Există o legătură între Mișcarea Zeitgeist și trilogia de filme de către Peter Joseph?

Nu chiar. În timp ce cuvântul Zeitgeist este de asemenea asociat cu triologia filmelor făcute de Peter Joseph, ”Zeitgeist: The Movie”, ”Zeitgeist: Addendum” și ”Zeitgeist: Moving Forward”, acestea nu sunt legate de ideologia mișcării Zeitgeist. Mai degrabă, filmele au fost o simplă inspirație către mișcare din pricina popularității acestora și mesajului general al acestor filme de a căuta adevărul, pacea, și stabilitatea în societate.

Cuvântul ”Zeitgeist” este definit ca ”climatul general dpdv. intelectual, moral și cultural al unei ere”. Cuvântul ”mișcare” implică ”moțiune” și schimbare, și deci prin asta se înțelege că mișcarea Zeitgeist este o organizație care îndeamnă schimbarea climatului dominant dpdv. intelectual, moral și cultural al acestei ere.

Mișcarea nu are nici o legătură cu studiul religiilor, operațiuni de steag fals, asasini economici, sistem bancar de rezervă fracțională sau cu Sistemul Federal de Rezerve ale SUA. Filmele sunt irelevante mișcării în detaliile acestora, iar aceste filme sunt doar exprimări personale ale lui Peter Joseph. De multe ori se crează confuzii din această pricină, în cele mai extreme cazuri unele persoane aduc acuzații mișcării precum că aceasta susține ”teorii conspiraționiste” sau este o mișcare ”anti-religie”. Această replică este de obicei de natură peiorativă sau chiar jignitoare, folosită pentru a clasa mișcarea printr-o asociere externară ”tabu”. Nu există nici o asociere directă între toate acesta.

Dacă nu v-ați familiarizat cu ce anume constă în mișcarea Zeitgeist, puteți citi materialele informative, filmulețele și prelegerile disponibile pe acest site.

Comments are closed.